Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Українцям порадили, де дешево і сердито відпочити в оксамитовий сезон

Українцям порадили, де дешево і сердито відпочити в оксамитовий сезон

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ

Українцям порадили, де дешево і сердито відпочити в оксамитовий сезонТим, хто не встиг організувати відпустку та відпочити влітку, не варто засмучуватися, адже попереду "бабине літо" та теплі, як обіцяли синоптики, вересень і жовтень. І ціни восени менш "кусючі". 

 

Та й варіантів відпочинку в цей період вдосталь: охочим продовжити насолоджуватися літом, засмагати та купатися в морі туроператори радять рушати до Іспанії, Греції або ж до екзотичних країн, де саме закінчиться сезон дощів.

 

Тим, хто втомився від спеки та прагне побачити нові міста, туристичні компанії пропонують обрати екскурсійні автобусні тури, наприклад, європейськими країнами. Тим же, кому і вдома, тобто в Україні, добре, туроператори рекомендують чимало цікавих місць у нашій країні – на будь-який смак: чи то Карпати, чи то Крим і море, чи то "зелений туризм".

 

Водночас туроператори застерегли українців від поїздок до Єгипту, де саме восени розпочинається найбільш комфортний туристичний сезон. Все ж таки через непросту ситуацію, що склалася в країні, та збройні сутички, що періодично трапляються, експерти рекомендують розглянути інші варіанти, відклавши подорож до Єгипту до кращих часів.

 

Неспокійний Єгипет і прохолодна Туреччина

 

У вересні-жовтні розпочинається туристичний сезон в Арабських Еміратах, а також залишаються гарними варіантами для відпочинку Іспанія, Греція, Кіпр, Туніс, Марокко (тобто країни, де до жовтня тепле море), розповіла директорка туристичного оператора "Almari Tour" Марія Вуйко. Крім того, за її словами, саме в цей час після завершення сезону дощів починається сприятливий для відпочинку період в екзотичних країнах: Таїланді, Індії, Шрі-Ланці.Українцям порадили, де дешево і сердито відпочити в оксамитовий сезон

 

Проте є напрямки, куди Вуйко не радить їхати в "оксамитовий сезон". Наприклад, це стосується неспокійного зараз Єгипту, де тривають збройні сутички та гинуть люди. Хоча вересень і жовтень вважаються найбільш сприятливим періодом для відпочинку в цій країні: тепло і гарно прогрівається море.

 

"Хоча про Єгипет, як не дивно, люди постійно запитують. При цьому вартість турів в Єгипет дещо зменшилася. Люди не бояться – летять. Але ми не рекомендуємо", – зазначила Марія Вуйко. Крім того, директорка турагентства не рекомендує їхати восени до Туреччини. "На Анталійському узбережжі може бути прохолодно, а наприкінці вересня вже дуже холодно на Егейському узбережжі. Тобто не раджу туди вирушати через некомфортні погодні умови", – застерегла експерт.  Загалом, за словами Вуйко, найбільшим попитом серед українців в "оксамитовий сезон" користуються Іспанія, Греція, Таїланд, Індія та Арабські Емірати.

 

Певно, не в останню чергу через те, що на відпочинок в Іспанії, Греції і Тунісі ціни в оксамитовий сезон дещо нижчі, ніж влітку. Ціни падають у цей період, тому що це завершення сезону відпочинку у перелічених країнах, але море ще тепле, а температура повітря зберігається до +30, пояснила Марія Вуйко. Проте вартість готельних номерів менша, ніж в літні місяці, додала вона. Загалом, вартість туру в ці країни може становити від 500 євро на людину за один тиждень, резюмувала експерт.

 

Натомість на відпочинок в Арабських Еміратах у вересні-жовтні ще невисокі ціни, проте вони ростимуть ближче до Нового року, розповіла Вуйко. "Відпочинок у Таїланді та Індії залежить від вартості перельоту. Лише переліт коштує від 800 доларів, тобто загалом відпочинок для однієї людини обійдеться від 1300-1400 доларів", – додала експерт.

 

На екскурсії до Європи або на моря до Азії

 

Найбільшим попитом серед українців на початку осені користуються курорти Іспанії (Коста-Брава, Коста-Дорада, Тенерифе), відпочинок у Греції (Крит, Родос, Корфу – три острови), а також наші співвітчизники охоче їдуть до Туреччини, розповів директор туристичної компанії "My Travel" Ярослав Курочка. У Єгипет, за його спостереженнями, зараз бояться їхати з об'єктивних причин – неспокійної політичної ситуації та збройних сутичок на вулиці. Так, якщо ще місяць тому ще активно цікавилися варіантами відпочинку в Єгипті, то зараз попит на нього все гірше і гірше, зауважив експерт. "Також на початку осені популярний відпочинок на Лазурному узбережжі, у Ніцці. Крім того, можна поїхати до Хорватії, Чорногорії та Болгарії", – додав він.

 

У вересні всюди на перелічених курортах добре і комфортно відпочивати, запевнив Курочка. А от у жовтні стає прохолодно у Греції та Іспанії, Чорногорії та Хорватії, про що, як правило, попереджають туристів туристичні оператори. Тому у вересні українцям радять їхати в Європу, у жовтні – пропонують переорієнтовувати на південно-східну Азію і такі країни, як Арабські Емірати, Таїланд, Шрі-Ланка, Сінгапур, Балі. "У серпні та вересні в цих країнах сезон дощів, а в жовтні він закінчується, і погодні умови стають більш комфортними", – зазначив експерт. Крім того, саме восени, коли немає спеки і легше переноситься дорога, зростає попит на автобусні екскурсійні тури Європою, та логічно зменшується кількість охочих податися на відпочинок до моря.

 

Відпочинок в "оксамитовий сезон", за словами Ярослава Курочки, обійдеться дешевше, ніж у липні та серпні, а загалом ціни будуть схожі на травневі та червневі.

 

Українцям порадили, де дешево і сердито відпочити в оксамитовий сезонТак, відпочинок у Греції за системою "all inclusive" (переліт, трансфер, страхування, триразове харчування тощо) для однієї людини у тризірковому готелі коштуватиме від 400 євро, чотиризірковому – від 500 євро, п'ятизірковому – від 600 євро. Поїздка до Іспанії (наприклад, на курорт Коста-Брава) буде дещо дорожчою: у тризірковому готелі – 450 євро на людину, у чотиризірковому – 550 євро, п'ятизірковому – 650 євро.

 

У Туреччині ж, за словами Курочки, за системою "all inclusive" можна відпочити за 500 доларів (тризірковий готель), 600 доларів (чотири зірки) та 750 доларів (п'ять зірок). Щодо автобусних турів, то, наприклад, шестиденна подорож Польщею, Чехією та Німеччиною обійдеться у 2200 гривень для однієї людини. Водночас дев'ятиденний автобусний тур Угорщиною, Італією та Францією із триденним відпочинком на Лазурному узбережжі коштуватиме 5500 гривень, розповів експерт.

 

Відпочинок в Україні: гори, море або "зелений туризм"

 

Менеджер туристичної компанії "Kraina.ua" Максим Шитий розповів ТСН.ua, що "оксамитовий сезон" навіть кращий для відпочинку за літо, оскільки немає виснажливої спеки, і можна подорожувати не тільки до моря, але й планувати поїздки в гори та містами.

 

Головний напрямок по Україні восени – це Карпати, зазначив експерт. "Це дво- і триденні програми. Але є й багатоденні програми Карпатами та Прикарпаттям (Івано-Франківська область та Закарпаття). Закарпатський вояж цікавий тим, що ви можете подивитися багато об'єктів, починаючи від архітектурних цікавинок (міст і замків) та закінчуючи природними об'єктами (озеро Синевир, виїзд на полонину на ГАЗ-66, це машина підвищеної прохідності). Під час такої подорожі ви можете, наприклад, скуштувати місцевий сир – бринзу, побачити панорами Карпат, а потім приїхати на роботу, добре відпочивши", – розповів Шитий.

 

Другий популярний напрямок – Крим, яким також проводиться чимало екскурсій. "Наприклад, ви приїжджаєте до Ялти, там проживаєте тиждень, і ледь не щодня вас возять на різноманітні екскурсії. Не хочете екскурсій – хочете просто лежати на пляжі, купатися в морі та засмагати – будь ласка", – зазначив експерт.

 

Третій напрямок, який пропонують охочим помандрувати Україною –  подорожі іншими регіонами країни, не менш цікавими і гарними, ніж Крим і Карпати. "Існують цікаві тури Чернігівською та Полтавською областю.

 

Це, можна сказати, "зелений туризм". Тобто ви приїжджаєте до села, живете в гарних умовах, у номерах зі зручностями, дивитеся не гори й море, а ходите в ліс, на річку, по гриби. Це користується великою популярністю", – розповів Максим Шитий. До того ж, в Україні немає таких куточків та місць, куди б експерт не радив би їхати восени, оскільки всюди погода в "оксамитовий сезон" сприяє відпочинку. Головне – обрати те, що вам до душі. Крім того, у вересні та жовтні ціни на відпочинок в Україні нижчі, ніж влітку.

 

"Так, наприклад, семиденна програма в Карпати обійдеться від 1600 гривень на людину (дворазове харчування, проживання в готелі та щоденні екскурсії). Адже ми пропонуємо екскурсійні тури, тобто не просто приїхати і лежати на пляжі, а щодня кудись іти, щось дивитися нове. Восени – у нас пік попиту, більший, ніж влітку. Бо ті, хто хочуть просто лежати на морі, як правило, не користуються послугами туристичних компаній по Україні", – підсумував експерт.

 

По теме: У скільки обійдеться навчання і проживання в Польщі

 

 

http://tsn.ua/

Надія Майна