Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Олег Криштопа презентував свою нову книгу

Олег Криштопа презентував свою нову книгу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Культура

Олег Криштопа презентував свою нову книгуУ столичній книгарні "Є" письменник і журналіст Олег Криштопа презентував свою нову книгу "Україна: масштаб 1:1". 

"Працюючи кореспондентом, я багато їздив по Україні. Тоді зрозумів, що писати белетристику немає сенсу, бо навколо безліч цікавих історії із життя. Ці історії почав записувати давно. А коли дізнався про конкурс "Самовидець", дістав їх із шухляд, дописав і зробив книжку. Її подав на конкурс і переміг", - розповів Олег Криштопа.

"Географія книжки широка. У ній є багато про Крим, Донецьк, Прикарпаття, Чорнобиль. Є історії з Києва, Черкащини, Шепетівки та Дніпропетровська. Насправді назва книги "Україна: масштаб 1:1" трохи перебільшена. Щоб вона звучала в буквальному розумінні, треба було писати 10-томник, а може і стотомник. У цій книзі я коротко спробував описати Україну. Не впевнений, що мені це вдалося", - додав він. Книжку Олег Криштопа присвятив своєму дідусеві та оператору, з яким працював.

"Моє формування залежало від цих двох людей", - пояснив письменник.

"Перед своїми мандрівками мав багато стереотипів. Завжди думав, що схід України — це абсолютно російськомовний регіон. Та виявилося, що україномовних людей важко знайти лише в самому Донецьку. Варто на кілька кілометрів виїхати з  міста, як це починає мінятися. Перед тим, як я поїхав у Чорнобиль, мені розказували, що біля самої станції у водосховищі для охолодження реакторів живуть велетенські соми. Казали, що від радіації вони виросли до 5 метрів у довжину і один за секунду може з'їсти буханку хліба. Вирішив це перевірити. Взяв із собою хлібину і кинув її у темну воду водосховища. Хлібина смикнулася, а за секунду після несподіваного руху вона зникала у глибині. Виявилося, що велетенські соми таки справді там живуть", - додав Олег Криштопа.

Книга вийшла у столичному видавництві "Темпора". У книгарнях вона коштує 50 грн.

 

По теме: Підручники з Історії України за восьмий клас. Нова програма