Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ«Щодо політичної ситуації в Україні та шляхів її подолання» 


18 лютого в Києві відновилися насильницькі дії стосовно мирних громадян, правоохоронців та продовжується захоплення адміністративних будівель. У правоохоронців і простих українців знову летить каміння, «коктейлі Молотова» і бойові гранати, знову зводяться барикади, палають шини і транспорт. Сьогодні вже офіційно відомо, що в результаті насильницьких протистоянь в столиці загинули 25 осіб, більше тисячі отримали поранення та знаходяться в лікарнях.
 

 

 

Ми, депутати Запорізької міської ради, переконані, що відновлення кровопролиття в центрі Києва стало результатом «подвійних стандартів» окремих політиків, які ставлять свої особисті амбіції вище інтересів і цілісності країни, життя, здоров'я і безпеки її громадян.

 

Напередодні відновлення сутичок в своїх виступах «Правий сектор» закликав своїх прихильників до радикальних дій. Нажаль, ці заклики знайшли своїх прибічників, що призвело до ескалації конфлікту, в результаті якого пролилася кров.

 

Ми, депутати Запорізької міської ради, закликаємо всіх політичних лідерів країни звернутися до своїх прихильників із вимогою припинити насильницькі дії, зупинити кровопролиття, повернути захоплену зброю та майно, а також сісти за стіл переговорів. У іншому випадку, доведеться відповідати перед законом.  

 

Звертаємося також до громадян всієї України із закликом зберігати спокій, не піддаватися на провокації, проявити мудрість, спільними зусиллями знизити рівень політичної напруги  та утриматися від участі в будь-яких масових конфліктах.

 

Звертаємось до правоохоронних органів із закликом не допустити повторення київського сценарію в інших містах країни, застосовуючи усі важелі та повноваження, передбачені законом, для забезпечення правопорядку.

 

З метою припинення кровопролиття, повернення суспільства до громадянського миру, закликаємо Президента України та громадян України  вирішити питання повернення до Конституції 2004 року, доцільність федеративного устрою країни та визначення зовнішньополітичного курсу України шляхом проведення Всеукраїнського референдуму.

 

 Ми, депутати Запорізької міської ради, залишаємося послідовними прихильниками  мирного врегулювання політичної кризи, що виникла в Україні. Вимагаємо від лідерів всіх  політичних сил відмовитися від силових сценаріїв і повернутися за стіл переговорів для конструктивного діалогу в пошуках виходу із ситуації, що склалася.

 

Звернення підготовлено:

 

 

Заступник голови фракції 
Партії Регіонів                                                                А.М.Стріганов

 

 

 

Голова фракції Комуністичної

партії України                                                                 І.О.Костенко

 

 

Голова фракції «ВО «Батьківщина»                              І.Б.Костенко

 

 

Заступник голови фракції «Рідне місто»                       М.П.Левченко

 

 

Представник позафракційних

депутатів міської ради                                                    О.С.Шадріна

 

Звернення прийнято на

сесії міської ради 19.02.2014 №4

 

По теме: Чи варто забирати стипендію у студентів?