Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вища освіта в Європі: студенти, що підтримують європейську інтеграцію, безкоштовно отримають освіту в Чехії

Вища освіта в Європі: студенти, що підтримують європейську інтеграцію, безкоштовно отримають освіту в Чехії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Вища освіта в Європі: студенти, що підтримують європейську інтеграцію, безкоштовно отримають освіту в ЧехіїЗ ініціативою підтримки українських студентів виступив Центр підготовки іноземних абітурієнтів в Чехії GoStudy. Проект реалізується за участю Міністерства закордонних справ Чеської Республіки і включає в себе можливість безкоштовно пройти річний курс підготовки до вступу в державні вузи Чехії та безкоштовно отримати вищу освіту в одному з партнерських вузів центру GoStudy – Інституті підприємництва в Остраві .
 

«Освіту ми вважаємо однією з основних складових на шляху до демократизації та сумісності економічних і політичних систем України і Європи, тому в даній ситуації ми бачимо важливим підтримати українських студентів. Ми безмірно цінуємо позицію Міністерства закордонних справ ЧР, особисто міністра закордонних справ ЧР Любомира Заоралека з питання підтримки європейської інтеграції України», – говориться в офіційній заяві засновників програми.

Освітній центр GoStudy, який щорічно готує до вступу в державні вузи Чехії більше 500 студентів з країн СНД, виділяє одне безкоштовне місце на річних курсах мовної підготовки в Празі. Український студент, що отримає грант, також буде безкоштовно забезпечений проживанням у студентській резиденції протягом усього навчання. По закінченні річного підготовчого курсу він зможе вступити в один з державних чеських вузів, навчання в яких є безкоштовним і для іноземних громадян.

В рамках проекту молодим людям з України також надається можливість отримати в Чехії висококласну вищу економічну освіту. Інститут підприємництва в Остраві входить до п'ятірки кращих приватних вищих навчальних закладів Чехії. Студенти вузу, крім теоретичних курсів, проходять практику в бізнес-інкубаторі під керівництвом досвідчених підприємців, а також практику у провідних чеських і міжнародних компаніях.

Для молодих людей з українським громадянством виділяється три безкоштовних місця на програмах бакалаврату або магістратури за спеціальностями «Підприємництво», «Підприємництво і менеджмент в торгівлі», «Інформатика та Інтернет в підприємництві».

Ті молоді люди, котрих цікавить вища освіта в Європі та отримання гранту на навчання в Чехії, повинні відправити організаторам проекту докладне структуроване резюме та есе на тему «Україна на шляху до європейської інтеграції». Документи приймаються на електронну адресу grants@gostudy.cz з 12 по 30 квітня 2014 року. Участь у відборі студентів, які отримають право безкоштовно навчатися в Чехії, братиме Міністерство закордонних справ ЧР. Результати конкурсу будуть оголошені 6 травня. Всі учасники отримають 5 % знижку на всі освітні програми центру GoStudy.

12 квітня рамках міжнародної освітньої виставки-ярмарку в Києві в Київському палаці дітей та юнацтва вул. Івана Мазепи, 13) за участю Міністерства закордонних справ ЧР пройшла презентація проекту надання грантів українським студентам чеськими освітніми установами. Захід підтримало Міністерство освіти України.

Представники освітнього центру GoStudy були присутні на виставці в Києві c 10 по 12 квітня і надавали консультації всім абітурієнтам, зацікавленим в отриманні освіти в Чехії.

Додамо, що раніше свою підтримку молодим людям з України висловили Карлів університет у Празі та Університет Палацького в Оломоуці, які виділили стипендії студентам, що піддалися політичним репресіям.

За інформацією Міністерства освіти ЧР, за десять років число українських студентів у Чехії зросло у 8 разів. Українців приваблює можливість безкоштовно отримати освіту, аналогічну за якістю дорогій освіті в країнах Західної Європи.

Довідка

Освітній центр GoStudy готує до вступу в чеські вузи абітурієнтів з країн СНД з 1998 року. Підготовчі центри знаходяться в трьох містах Чехії: Празі, Брно та Остраві. Усі навчальні програми реалізуються спільно з державними університетами Чехії.