Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Врятуймо дитячий туризм в Запоріжжі!

Врятуймо дитячий туризм в Запоріжжі!

Категорія: Позиція » Статті » Спорт
Врятуймо дитячий туризм в Запоріжжі!

В редакцію ПОЗИЦІЇ надійшов тривожний лист від Запорізької обласної федерації спортивного туризму. Його автори висловлюють своє занепокоєння тим прикрим фактом, що незабаром Запорізький центр туризму і краєзнавства може бути ліквідований. Наводимо текст звернення з невеликими скороченнями.

 

«В нашій області виховано десятки майстрів спорту з туризму, суддів національних та інших категорій. Призерами чемпіонатів та Кубків України була і є молодь комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної держадміністрації, який по праву вважається кузнею кадрів для туризму. Федерація спортивного туризму Запорізької області з тривогою сприйняла інформацію про початок дій депутатського корпусу обласної ради щодо приєднання або ліквідації Центру туризму (це підтверджується протоколом засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету від 16.01.2015, підписаного головою комісії В.В. Черленюхом).

 

Таким чином, 2355 дітей сіл та міст нашого регіону, які навчаються в гуртках з туристсько-краєзнавчого та патріотичного напрямків Центру, буде викинуто на вулицю, позбавлено безкоштовного дозвілля, можливості духовного та фізичного розвитку, вивчення історії рідного краю. Дії депутатського корпусу ми сприймаємо як зраду інтересів дітей області. Наша країна переживає тяжкі часи, і обов’язок місцевих органів влади – думати про майбутнє України. Непродуктивно ламати систему туристсько-краєзнавчої позашкільної освіти, яка ефективно працює понад 65 років. Таким чином, допустити оптимізацію, а тим паче ліквідацію Центру неможливо, і тому ми просимо всіх, в тому числі й громадськість, допомогти нам зупинити цей згубний процес. Врятуймо дитячий туризм на запорізькій землі разом!

 

С.А. Некрасов, президент ЗОФСТ, майстер спорту з туризму, О.Г. Штіфман, віце-президент ЗОФСТ, майстерспорту, суддя національної категорії, Б.О. Мельничук, майстер спорту з туризму».

 

Від редакції. В свою чергу, своє занепокоєння цією інформацією висловлює й ПОЗИЦІЯ. Запрошуємо представників місцевої влади надати детальні роз’яснення з приводу можливої ліквідації чи оптимізації Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.