Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Чому Тимошенко забула, як Фірташ і Льовочкін саджали її до тюрми

Чому Тимошенко забула, як Фірташ і Льовочкін саджали її до тюрми

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Чому Тимошенко забула, як Фірташ і Льовочкін саджали її до тюрми

Шалена інформаційна кампанія проти уряду Арсенія Яценюка оплачена олігархами, в яких відбирають газову монополію

 

Уряд та фракція «Народний фронт» ініціюють зміни до закону про ринок газу, які повернуть під контроль держави газорозподільні мережі. А це означає, що олігарх Дмитро Фірташ, який контролює 70% місцевого газового ринку, втратить можливість наживатися на українцях. «Через цей законопроект олігархічна опозиційна складова, зокрема, Фірташ і Льовочкін будуть боротися проти цього закону, бо 213 поправка, затверджена комітетом, знімає монополію Фірташа в облгазах. І нам будуть розповідати про корупцію, про інше, щоб ми тільки не дійшли до розгляду цього законопроекту», – розповів голова парламентського комітету з питань ПЕК, «фронтовик» Микола Мартиненко.

 

 

Операторів газорозподільних мереж зобов’яжуть переоформити право користування на умовах оренди. Це прибере з ринку монополістів, які довели країну до зубожіння і через яких доводиться підвищувати тарифи.

 

 

Монополісти з цим миритися не хочуть, тому почали війну з урядом, розкручуючи різноманітні скандали, як, приміром, скандал зі звільненим керівником Держфінслужби Миколою Гордієнком. Нагадаємо, що цей чиновник звинуватив урядовців у корупції і тепер він не сходить із телевізійних ефірів на телеканалах «Інтер» і «112», які належать газовим олігархам, і до того ж продовжують здійснювати лояльну до Росії інформаційну політику.

 

 

Шумову ж підтримку Гордієнку створюють депутати від «БПП» Сергій Каплін і Дмитро Добродомов, «свободівці» Юрій Левченко й Андрій Іллєнко. Віднедавна до них долучилася і Юлія Тимошенко та деякі її соратники. Кампанія інформаційного бруду обурила проурядову фракцію «Народний фронт». «Представники «Свободи», «Батьківщина», особисто Юлія Тимошенко, окремі фріки з «Блоку Петра Порошенка», зокрема, Каплін – всі вони, розпочавши кампанію з дискредитації українського уряду загалом і прем’єра Яценюка зокрема, виконують особисте доручення Путіна», – заявив з парламентської трибуни народний депутат Антон Геращенко. «Потупивши очі, усі ці політики на різноманітних ток-шоу, на яких вони звинувачують прем’єра Яценюка у корупції, навіть не згадують, що основні зловживання, про які говориться у звітах Гордієнка – здійснені за часів прем’єрства Юлії Тимошенко та Миколи Азарова», – наголосив «фронтовик».

 

 

Говірливі голови газових олігархів відверто шкодять державі, адже поки на сході бойовики щодня зривають мирні домовленості, ці діячі сіють зневіру серед жителів України. Звісно, їм за це платять. Провокатори не цураються брати гроші прислужників режиму Януковича.

 

 

У пропрезидентській силі на людях відмовляються підтримувати колег по фракції, які задіяні в антиурядовій кампанії. Але, на жаль, з «Блоку Петра Порошенка» їх не виключають. Дивна позиція як для державницької політсили. У той же час прем’єр Яценюк і «Народний фронт» попри все гнуть свою лінію: олігархи мають сповна заплатити за те, що десятки років грабували українців. «Ви вкрали газорозподільні мережі і думаєте, що це вам зійде з рук… Ми закінчимо безкоштовне використання і всі приватні облгази будуть платити орендні платежі. Держава здійснюватиме жорсткий контроль над усіма газорозподільними мережами, які потрапили в приватні руки, але які належать державі, хоча від використання якими держава не отримує ні копійки грошей», – наголосив Яценюк.

 

 

До речі, деяким депутатам з боку представників олігархічних груп вже погрожують. Мовляв, проголосуєте за антимонопольну поправку до газового закону – начувайтеся. Проти команди Яценюка нині застосовується увесь арсенал чорного піару: психологічний тиск, шалена антиурядова інформаційна кампанія, відверта брехня, яку розповсюджують і в наших, і в закордонних ЗМІ. Приміром, запущено маховик критики щодо підвищення тарифів на газ для населення. Дивує, що Юлія Тимошенко, яка потрапила до в’язниці, бо так захотіли її давні супротивники Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, зараз з телеекранів розповідає казки про те, що тарифи не потрібно було підвищувати.

 

 

Кому як не Тимошенко знати, що Фірташ узурпував газову галузь держави, він отримав право в будь-який момент підняти тарифи, аж до перекриття вентиля, на догоду політичним інтересам Москви. Зараз уряд у нього таке монопольне право забирає. І поки цей олігарх очікує на екстрадицію до США, де йому світить років 20 тюрми за корупцію, його бізнес-партнери воюють з урядом руками людей, які входять до демократичної коаліції. Важко пояснити, що це: абсурд, політична недалекоглядність – чи деяким політикам доводиться віддавати борги російським «спонсорам»?

 


Наталя БЕРЕЖНЮК