Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Особливості вибору підручників для школярів

Особливості вибору підручників для школярів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Важливу роль для освіти майбутнього покоління грають посібники, які дають їм можливість набувати знання. У зв’язку з цим, Міністерством освіти і науки дуже ретельно підбирається навчальна література на базі якої працюють школярі.

Так, особлива увага надається таким критеріям:
1) Відповідність підручника віковим особливостям дітей, специфіці запам’ятовування і рівню розвитку
2) Логічна послідовність та зрозумілість викладання матеріалу
3) Цікаве розкриття тем, приведення необхідного теоретичного матеріалу, прикладів та наявність перевірочних завдань для закріплення отриманих знань та навичок
4) Відповідність підручників загальній програмі навчання у певному класі

5) Виділення основних понять в окрему частину навчального посібника для звертання уваги учнів
6) Структурованість підручників в залежності під тем для обов’язкового вивчення. Особливу увагу у цьому критерії приділяють наявності параграфів, глав, розділів у кількості, достатній для якісного засвоєння матеріалу
7) Наявність завдань різних рівнів складності, що дозволяє врахувати здібності кожного учня
8) Виклад матеріалу таким чином, щоб поступово поглиблювати знання учнів, від загального до особливого.
 
Окрім того, перевага надається серійним підручникам, які з кожним класом дозволяють розширювати сферу пізнаного, а не вивчати сумнівно пов’язані між собою частини однієї науки. Також при обранні навчальних посібників для рекомендування школярам, Міністерство освіти звертає увагу на те, чи є зошит для практичних робіт - http://www.bookletka.com/pidruchniki-ta-zoshiti/praktichni-roboti.html, що відповідає змісту підручника. Бажано, щоб від був від того ж колективу авторів для врахування особливостей послідовності навчання та об’єму вивченого матеріалу.

Головним завдання такого допоміжного посібника є можливість закріпити пройдений матеріал на практиці.
При розробці програми для прикладних дисциплін, окрім підручників, Міністерство рекомендує зошит для лабораторних робіт - http://www.bookletka.com/pidruchniki-ta-zoshiti/laboratorni-roboti.html, використання якого дозволяє проводити необхідні дослідження з фізики, хімії, біології та інших предметів.
 
Такий ретельний вибір навчальних посібників для школярів дозволяє сформувати надійну освітню базу для їх майбутнього життя, допоможе бути сьогоднішнім дітям різносторонньо обізнаними людьми.
 
Школа – це перша сходинка у доросле життя, вона надає своїм тимчасовим гостям путівку у світ знань, адже саме в її стінах, після ознайомлення з різними навчальними дисциплінами діти обирають те, що їм особливо цікаво і формують свій майбутній курс.
Вчіться по правильним підручникам, будьте освідченні і успішні! 
 
Джерело bookletka.com
 
По теме: