Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як допомогти страждаючим від наркотичної залежності

Як допомогти страждаючим від наркотичної залежності

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я
Як допомогти страждаючим від наркотичної залежності Щодня наше суспільство страждає від наслідків розповсюдження наркотиків. Проблему наркозалежності ефективно вирішують в центрах реабілітації від залежностей. Зазвичай, звертаються в реабілітаційний центр ті люди, хто вже отримали першу допомогу в стандартних лікарнях і потребують подальшої підтримки та допомоги фахівців.
 

Діяльність центру реабілітації зазвичай орієнтована на особистість. Людина повинна усвідомити причину чому вона почала приймати наркотичи чи алкоголь, усвідомити те, що її стан - це наслідок ​​реакції на проблеми і важкі життєві ситуації, а також повірити в те, що з цим можна справитись і подолати залежність назавжди. В центрах лікування наркозалежності приділяється велика увага відновленню індивідуальних здібностей, взаємин між людьми, переоцінці цінностей.

 

Крім того професійний реабілітаційний центр для наркоманів - приділяє велику увагу стосункам у сім'ї. Якщо є криза в сімейних відносинах, то її намагаються усунути, при цьому часто використовується позитивний досвід сімей, які пережили подібні проблеми. Велика роль у процесі реабілітації відводиться поверненню людини до її професії, відродження бажання працювати в колективі. Також важливо повернути людині інтерес до різноманітних форм дозвілля та активної діяльності.

 

Зазвичай реабілітація від наркозалежності - складаються з низки заходів, спрямованих на роботу не тільки особисто з хворим, але і з близькими йому людьми та родичами, на активне залучення наркозалежного в життя центру та допомогу іншим. Також велика увага приділяється можливості людини дивитись у майбутнє. Колишні наркозалежні повинні мати можливість знайти собі місце в суспільстві, тому вишукуються різні шляхи отримати освіту або пройти курс перекваліфікації. Наркологічні центри будують свою роботу так, щоб у людини виробилася звичка жити в активному режимі.

Вся діяльність співробітників таких закладів спрямована на одну спільну мету - відновлення соціального стану та порушених громадських зв'язків тих, хто проходить реабілітацію. Для цього розробляється цілий комплекс заходів по соціальній адаптації хворих в центрі.

 

Наркологічні центри для нашого суспільства дуже важливі. Потрібно постійно відновлювати нормальний стан людей, що постраждали від такого важкого недуга, як наркозалежність. Але справа в тому, що багато лікарень можуть лише зняти абстинентний синдром. А цього замало для повного звільнення від наркотиків. В такому випадку тяга до наркотиків залишається і людина, вийшовши за стіни клініки, повертається до свого звичного життя з наркотиками.

 

У центрах реабілітації кожному хворому приділяється підвищена увага і вирішується саме його проблема. В окремі періоди при бажанні в процесі реабілітації можуть взяти участь і родичі, що допомагає поверненню людини в сім'ю і його швидшої адаптації до звичайного, нормального життя з його проблемами та радощами.

 

 

По теме: