Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Контактні лінзи й косметика: правила взаємодії

Контактні лінзи й косметика: правила взаємодії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я
Контактні лінзи й косметика: правила взаємодії Засоби контактної корекції зору, серед яких і кольорові контактні лінзи, краще поєднуються з макіяжем, ніж окуляри, але все одно вимагають дотримання певних правил під час користування косметикою. Якщо ними знехтувати, можна відчути дискомфорт, користуючись лінзами, оптика стане непридатною для подальшої експлуатації.
 

Чому так? Ця продукція виготовляється з гідрофільних матеріалів, тобто таких, які притягують вологу. Частки косметики, потрапляючи на поверхню контактних лінз (скорочено – КЛ), утворюють гідрофобні, тобто сухі ділянки. Їхнє тертя об оболонку ока спричиняє сухість, подразнення. Якщо зіпсовані лінзи не замінити, більш серйозні проблеми (алергія, інфекція тощо) не змусять на себе чекати.

 

Щоб косметика й контактні лінзи, які, до речі, можна придбати тут – http://www.linza.com.ua/uk/home, не вступали в конфронтацію, варто дотримуватися нехитрих, але дієвих правил.

 

1. Не користуватися чужими косметичними засобами й не давати нікому свою косметику, інакше є ризик підхопити інфекцію.

 

2. Спочатку надягати засоби корекції зору, а потім обережно наносити макіяж. Так само спочатку знімати лінзи, а потім змивати тіні, туш для повік тощо. Це дозволить уникнути потрапляння часток косметики на поверхню КЛ.

 

3. Брати оптику добре вимитими, висушеними руками. Якщо на пальцях залишатимуться сліди крему, парфумів, дезодоранту тощо, контактні лінзи миттєво вбиратимуть їх, стаючи непридатними для використання.

 

4. Обирати гіпоалергенну косметику, тобто таку, що містить мінімум ароматичних масел, консервантів, парфумерних композицій.

 

5. Купувати нежирні засоби догляду за шкірою.

 

6. Використовувати дрібнодисперсну пудру, тіні.

 

7. Вибирати контур для очей, який не стікатиме й утворюватиме грудки.

 

8. Не наносити тіні з блискітками або слідкувати, щоб ті не потрапляли на краї повік.

 

9. Обирати туш, яка пройшла офтальмологічні випробування чи дозволена під час носіння засобів контактної корекції зору.

 

10. Не допускати потрапляння лаку для волосся, інших аерозолів на поверхню лінз. Це призводить до утворення на ній «іржі», яку неможливо видалити ні багатофункціональним розчином, ні пероксидною системою. Лак треба розпилювати на волосся до надягання КЛ і чекати, поки він повністю вивітриться.

 

11. Міняти косметику, яка наноситься на шкіру навколо очей, раз на три місяці або частіше, щоб запобігти розвитку інфекцій.

 

12. Дотримуватися правил безпеки під час носіння контактної оптики й догляду за нею.

 

Джерело linza.com.ua

 

 

По теме: