Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Яка різниця між гуматом калію та гуматом натрію?

Яка різниця між гуматом калію та гуматом натрію?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Яка різниця між гуматом калію та гуматом натрію? Гумінові добрива вже давно стали популярними між сучасними садівниками-любителями. Гумат калію та гумат натрію – це корисні добрива, котрі дуже прості у використанні. При цьому вони допоможуть добитись ефективного та багатого урожаю. 
 

На сьогоднішній день вирощування різних сільськогосподарських культур та декоративних рослин неможливе без використання добрив. Головне, правильно підібрати підходящий препарат, який зможе максимально підживити ґрунт та допоможе повноцінно рости та розвиватись будь-яким насадженням на плантації.

 

Гумінові добрива вже давно стали популярними між сучасними садівниками-любителями. Гумат калію та гумат натрію – це корисні добрива, котрі дуже прості у використанні. При цьому вони допоможуть добитись ефективного та багатого урожаю. Проте мало хто розуміє, яка ж різниця між цими двома препаратами? Адже відмінності є, котрі варто враховувати при виборі добрива.

 

Особливості використання гумат калію

Багато хто вирішує купити гумат калію - agrotime.in.ua, адже це органо-мінеральне добриво з фунгіцидною активністю та прекрасним стимулюючим ефектом. Такий продукт високотехнологічної переробки низинного торфу складається з фульвокислот, хелатних мікроелементів, гумінові кислоти та ін..

 

Використання калійного гумату забезпечить:

  • Збільшення сходжень;
  • Підвищення врожайності;
  • Зняття стресу після обробки пестицидами;
  • Стимулювання розвитку кореневища;
  • Підвищення плодючості ґрунту.

За допомогою такого препарату можна обробляти перед посівом насіння, підживлювати посіви кореневим та позакореневим способами. Застосовувати його можна з рідкими добривами та при обробці пестицидами. Варто зазначити, що внесення калійного гумінового препарату дозволить знизити норми використання мінеральних добрив практично на 50%.

 

Коли потрібно використовувати гумат натрію?

Гумат натрію застосовують в тому випадку, коли потрібно:

  • Стимулювати ріст для збільшення приросту пагонів;
  • Підвищити стійкість до несприятливих умов (засуха, сильні морози, рясні опади);
  • Зниження опадання плодів та ін..

Такий природній стимулятор не сприяє виникненню мутації, не токсичний, а це значить, що він безпечний для людей та тварин. Натрієвий гумат вважається адаптогенним та імуностимулюючим препаратом, а також він не має кумулятивних властивостей.

Варто пам’ятати, що на легких піщаних ґрунтах живильні елементи вимиваються при рясних опадах і поливах швидше, чим на глинистих та суглинкових. Тому цей фактор слід враховувати при дозуванні препарату. При використанні такої речовини слід дотримуватись дозування, котре вказане в інструкції, адже надмірно концентрований розчин може привести до негативного ефекту його застосування.

 

При внесенні гумінових добрив слід обов’язково використовувати засоби для індивідуального захисту. При цьому зберігати їх потрібно в таких місцях, які недоступні для дітей та тварин.

 

 

По теме: