Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Історія подорожі з Одеси до Львова

Історія подорожі з Одеси до Львова

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Історія подорожі з Одеси до Львова Незважаючи на те що, живу в прекрасному місті Одесі, мрія відвідати славне місто Львів народилася ще з того самого часу, коли його чесно нагородили званням маленької Європи. Цей куточок залишив лише приємні теплі спогади про гостинних людей та особливих місцях, ці фактори створюють образ істинного і відкритого Львова. Мені як корінний жительці Одеси завжди було цікаво подивитися, як живуть люди з трішки іншим менталітетом, в іншому кліматі і з такою різною архітектурою. Але про все по порядку.
 

Маршрут Одеса-Львів або як дістатися до міста
Оскільки їхати ми збиралися компанією в 12 чоловік, то вирішили, що найкращою ідеєю буде оренда мікроавтобуса, ми вирішили, що подорожувати таким чином по-перше зручно та комфортно, по-друге ми порахували і прийшли до висновку, що зекономимо цілу купу грошей. Рішення щодо того де взяти мікроавтобус а оренду ми віднайшли практично одразу і обрали сервіс замовлення пасажирських перевезень - ticket.reis.ua. Одразу скажу що ми не пожалкували, бусик був ідеально чистим, облаштований телевізором і кондиціонером, їхати в такому транспорті було одне задоволення.

 

Влаштовуємося з комфортом

Особисто наш вибір де зупинитися, в готелі або зняти житло, був виключно на користь двох трикімнатних квартир - затишно і по-домашньому. Дуже пощастило - це були приголомшливі апартаменти за помірну вартість з євроремонтом, з відмінним санвузлом, та комфортними спальними місцями, тим більш недалеко від центральної точки - Площі ринок.


З чого почати огляд
Ми завжди звикли їздити самостійно, тому питання екскурсійної програм став по типу «покинуті напризволяще». Начитавшись рекомендації і форумів, ми склали свою екскурсійну програму. Перший день став адаптаційним і оглядовим. Прогулявшись по вуличках міста, ми опинились на старовинній вулиці Вірменська, а звідти до місцевого ресторану «Під клепсидрою» для зігріву. У Львові, що ні кафе, то місцева визначна пам'ятка. Це було ще одна дивовижна особливість, в Одесі такі заклади рідко зустрінеш. Патріотичний стиль кав'ярні, тепле обслуговування, теплий картатий плед, що ще потрібно? Тут можна покуштувати найсмачніший у світі глінтвейн і кава з вогником! Далі була прогулянка в світ шоколаду, а саме «Львівська майстерня шоколаду», аромат цього місця запам'ятається ще надовго. Всілякі сувеніри, колосальний вибір цукерок і шоколаду, ну як тут пройти повз.

Личаківський цвинтар. Ніколи не думала, що такі місця залишать незабутнє враження, це цілий музей, цілий твір мистецтва. Після цього захотілося чого ні будь романтичнішого, проїхалися в парк Високий замок, насолодилися шумом листя, спокоєм і прекрасною природою. Львівська ратуша - ще одна візитна картка Львова, всього лише якихось 400 сходинок, і ми бачимо все місто як на долоні. Далі повернулися центр і пройшлися по духовним місцям - соборам і монастирям. Перекусивши в тематичному ресторані «Криївка», ми проїхалися в «Львівський музей пивоваріння» - цікаве місце для тих, хто хоче дізнатися про історію пива та продегустувати хмільний напій.

 

На третій день ми поїхали в замки Львова. Три приголомшливих споруди - Золочівський, Олеський та Підгорецький замки, кожен з них має свої особливості і історію.

Ось і закінчилося це чудове подорож, час повертатися в рідну Одесу. В гостях добре, але вдома завжди краще!


По теме: