Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У скільки обійдеться навчання і проживання в Польщі

У скільки обійдеться навчання і проживання в Польщі

Категорія: Суспільство, Гроші
У скільки обійдеться навчання і проживання в Польщі Одним з важливих аргументів на користь здобуття вищої освіти в Польщі є невисока вартість навчання і проживання в цій країні. Так вартість навчання Польщі, а маються на увазі польські виші, в порівнянні з вартістю навчання в українських альма-матер невисока і коливається в межах 2000 євро врік. Навчання на польськомовних програмах дешевше, ніж на аналогічних програмах, але англійською мовою. В середньому вартість програм навчання польською мовою для іноземців становить від 800 євро в рік, англомовні програми - від 1500-2000 євро на рік.
 

Слід також зазначити, що не зважаючи наформу власності вузу іноземним студентам доведеться платити як в приватних, так і в державних ВУЗах Польщі, дотого ж в більшості випадків вартість навчання в приватних вузах нижче, ніж в державних вищих навчальних закладах Польщі.

Вартість проживання і харчування в Польщі залежить від міста, в якому проходить навчання:в Варшаві і Кракові витрати будуть вищими, ніж в Любліні або Познані. Студенти в основному проживають в гуртожитках, які надаються ВНЗ. Так вартість кімнати в гуртожитку варіюється від 120 до180 євро на місяць в залежності від типу розміщення (кімната на 2-х, 3-х або 4-х чоловік).

Студенти також мають можливість зняти квартиру на кількалюдей. Вартість цього варіанта проживання залежить від кількостікімнат, від місця розташування відносно до центру міста або навчальному закладу і становить 250-400 євро на місяць за квартиру.

Що стосується харчування,то студенти можуть готувати їжу самостійно або ж харчуватися за доступними цінами в кафе істолових при університеті. Витрати на харчування становлять приблизно 100-150 євро на місяць.

Проїзний на всі види міського транспорту(трамвай, автобус) в Польщі для студента обійдеться всуму близько 8євро на місяць.Додаткові витрати, наприклад, на канцтовари,розваги, одяг, можуть складати додатково100-150 єврона місяць.

Таким чином, крімплати за навчання, сумарно на проживання, харчування та іншівитрати слід розраховувати на суму 350-450 євро на місяць.

 

Источник univerpl.com.ua

 

По теме: