Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ікона - цінний і благородний подарунок до свята

Ікона - цінний і благородний подарунок до свята

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Ікона - цінний і благородний подарунок до свята Складно придумати більш значущий і символічний подарунок, ніж ікона. Даний священний предмет з давніх часів був символом духовності, смирення і любові. Подарований образ говорить про щирість того, хто підносить такий святий дар.
 

Піднести в подарунок лик святого можна будь-якій людині сповідає православ'я: родичам, друзям, колегам по роботі або партнером по бізнесу, і взагалі будь-якому хорошому і віруючій людині. Але вибір способу повинен бути приурочений до певного свята або нагоди. Подарувати ікону можна на:

 

•День народження;

• Вінчання;

• Народження і хрещення дитини;

•Церковне свято;

• Сімейні свята;

• Інша важлива подія життя.

 

Яку саме ікону подарувати?

 

Для подарунка найкраще підходять мірні або іменні ікони, в залежності від випадку і приводу.

 

Мірний образ, в більшості випадків, дарують дитині в день хрещення. Раніше вона вважалася самим універсальним подарунком, її отримували як прості селянські діти, так і діти з імператорської родини. Як і в давнину такі ікони виконуються на замовлення, із зображенням покровителя, який носить теж ім'я що і людина. Замовити якісні ікону під старину можна в майстерні «Ікона», яка знаходиться за адресою Київ, проспект перемоги, 65, або за цим посиланням.

 

Відповідно до сформованої традиції, мірний образ повинна відповідати зросту і ширині плечей новонародженого, але це далеко не обов'язкова умова.

 

Іменний лик вважається подарунок певній людині на день Ангела, який є його небесним покровителем. Образ можна як купити, так і замовити з власними побажаннями та написання.

 

Особливості вибору ікони

 

Якщо привід для подарунка - Хрещення, то тут найприйнятніший варіант це мірна ікона. Хоча і інші рішення тільки вітаються.

 

Вибираючи образ з приводу дня народження (річниці), новосілля, вінчання чи церковного свята, рекомендується звернути увагу на образи, які сприяють добробуту сім'ї та будинки. Варіантів є досить багато, і кожен з них по своєму цінний і значущий.

 

На професійне свято можна подарувати образ покровителя тієї чи іншої професії. Це буде особливо актуально в тому випадку коли людина захоплена своєю роботу і віддається їй, тоді він точно оцінить такий подарунок.

 

Ікона - хороший, цінний і унікальний подарунок, тому перш ніж подарувати людині будь-яку «світську» річ, варто дуже добре подумати. Великий асортимент святих зображень шукайте в майстерні «Ікона».

 

Джерело icon-store.com.ua

 

 

По теме: