Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як дотягнути до СТО при раптовій поломці машини

Як дотягнути до СТО при раптовій поломці машини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Авто
Як дотягнути до СТО при раптовій поломці машини Дотягнути до ситуації, коли закінчилося паливо і авто стало посеред дороги, ризикує кожен водій, наприклад якщо з якоїсь причини (поломка, пробка) виникла перевитрата пального.
 
Якщо найближча АЗС далеко (сходити / з'їздити за бензином не виходить), потрібно шукати водія, який погодиться поділитися з вами паливом зі свого бака. Злити бензин з сучасного авто вкрай складно (заважає захисна сіточка), а ось заправитися від "Таврії" або "Жигулів" простіше простого, вставивши гумову трубочку (1-1,5 м) в баки машин. Немає трубочки? Просіться на буксир. Для подібних випадків в багажнику завжди повинен бути трос. В крайньому випадку викликайте евакуатор зi Львова, чи будь-якого найближчого міста.


1.Якщо відмовили гальма

Гальмівна система в сучасних авто має окремі контури на передні і задні колеса, і навіть якщо лопнув гальмівний шланг переднього колеса, спрацюють гальма на задніх. Ефективність гальмування знизиться, але зупинитися можна. Якщо ви натискаєте на педаль, а вона провалюється, швидше за все, вийшов з ладу головний гальмівний циліндр. 5-10 разів вдарте по гальмах. Після скидання швидкості, включите аварійку і повільно їдьте до СТО. Якщо проблема сталася на швидкості, скинути її можна, використовуючи гальмування двигуном (перейшовши на знижену передачу). Крайній варіант - в'їжджайте в чагарник.


2. Відірвався глушник
Втратити його простіше простого, якщо проїхати на швидкості через лежачого поліцейського або невдало з'їхати з бровки. Обривається гумка кріплення. Їхати далі з такою несправністю можна до СТО (там глушник заварюють). Але, щоб він не бовтався по асфальту, потрібно придумати тимчасове рішення. Знайдіть на узбіччі будь-яку мотузку (гумовий шланг і т. п.) Або скористайтеся власним поясним ременем і прив'яжіть вихлопну трубу до кріплень (кронштейнів) на дні машини. Замінити гумку можна на кистьовий еспандер-бублик: після заміни багато з них їздять роками.


3.Пересталі світити фари і ліхтарі


Часта несправність: раптово гаснуть освітлювальні прилади (саме критичне - ближнє світло). Для початку підніміть капот і перевірте контакти, які йдуть до фар, - чи нічого не відійшло. Друга найбільш ймовірна причина: перегорів запобіжник. Потрібно витягнути блок запобіжників (зазвичай знаходиться під бардачком або рульовою колонкою), подивитися, який саме відповідає за ближнє світло (в керівництві по експлуатації до авто) і замінити його на новий. Якщо запасного немає, замініть його запобіжником, що відповідає за прикурювач (на 10 ампер). Без прикурювача їздити цілком можна.

4.Тріснуло лобове скло

 

Невелику тріщину потрібно тут же зупинити, після чого її виправлять в скляній майстерні (300 грн) - майстри беруться за ремонт пошкоджень до 2 см. Для цього тут же зупиніться і заклейте тріщину скотчем або пластиром з аптечки (щоб туди не потрапили волога і бруд) . Але під скотч потрібно підкласти смужку паперу таким чином, щоб в тріщину не потрапив клей від скотчу, інакше ремонт буде неможливий. Якщо скол не ремонтувати, тріщина буде поширюватися - і буде потрібно заміна скла (4-5 тис. грн). Якщо скло постраждало від каменю, пробоїну (щоб доїхати) можна закласти целофаном.

 

По теме: