Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Хімчистка - перспективний бізнес

Хімчистка - перспективний бізнес

Категорія: Суспільство, Гроші
Хімчистка - перспективний бізнес Зараз саме час починати. Умови вцілому сприятливі: ударна хвиля кризи вас не зачепила, ринок потихеньку зростає, частина конкурентів збанкрутувала, а в департаменти розвитку підприємництва нарешті почали надходити давно обіцяні державою гроші. Хібащо банки виявляють обережність, і все ж зараз отримати кредит простіше,ніж півроку тому.
 

Бізнес-план можна скласти самостійно або доручитицю справу фахівцеві. Перш за всевизначитеся, який бізнес вам потрібен, буде це франшиза або самостійне підприємство, чи плануєте ви розширюватисяі, відповідно, будете реєструвати ЧП або юридична особа. Потім придумайте назву, пропишітьвсі види обладнання, витрати на монтажі обслуговування, тип і вартість хімічних речовин, які будуть використовуватися. Не забудьте про те що буде багато супутніх витрат, однією з яких будуть вішалки, їх знадобиться доволі велика кількість – вішалки-прищіпки, плечики для одягу, плечики для білизни, їх краще за все придбати у інтернет-магазині - . У вас немає профільної освіти? Доведеться вивчити матчастину. Існують спеціалізовані журнали та інтернет-сайти (краще західні),де досить інформаціїпро сучасні технології в галузіхімічної чистки.

ВИТРАТИ:

на реєстрацію і вирішення черезпосередника - $ 5 000,

бізнес-план назамовлення - $ 800.

Згідно з вимогами безпеки хімчистка може розташовуватися тільки в першому, цокольному або підвальному поверхах громадських будинків або в окремо розташованих будівлях. При цьому відстаньвід хімчистки до житлових будинків повинна становити не менше 80 м, а висота обраного приміщення не може бути менше 3-х метрів.

Стандартна хімчистка складається з:

- Пункту прийому (20 кв. М);

- Виробничого цеху (120 кв. М, стелі не менше3 м);

- Складського приміщення (20 кв. М);

- "Адміністративної" кімнати,де співробітники можуть переодягнутися і прийняти душ(40 кв. М).

За правилами пожежної безпеки обов'язкованаявність двох евакуаційних виходів.

Для приміщення, в якому плануєтьсярозмістити хімчистку, критично важливі безперебійна подача води і електроенергії, добре обладнані стоки і налагоджена система опалення та вентиляції. Додайте до цього ненайменший розмір необхідної площі (бажано від 100м.кв.) та важливість розміщення хімчистки в густонаселених районах з відсутністюконкурентів по близькості і ви зрозумієте, чому необхідно починати саме з пошуку приміщення.

Прийняту одяг доведеться щодня відвозити в цех, а значить, додайте сюди витрати на транспорт.Все це в значній мірі збільшує поточні витрати і виправдано тільки в тому випадку, якщо ви впевнені, що зможете значно збільшити оборот.

Отже, приміщення вибрано, можна починати оформляти документи і закуповувати обладнання. Вам знадобляться: для виведення плям кабіна, машина хімчистки на перхлоретілені, прасувальні суміші пару манекени для верхнього одягуі брюк, універсальний прасувальний стіл, компресор, парогенератор,установки для упаковкиі зберігання одягу. Приблизна вартість цього устаткування становить близько 70 000 доларів. Встановлення та налагодження обладнання обійдеться в 5-10% від вартості обладнання, і якщо ви ніколи не працювали в цій галузі на монтажі, вам економити не варто. А ще ж треба закупити прилавки для пунктів прийому,кошики-візки для переміщення речей,щітки, вішалки, плівки, ярлики іт.д. Та й ремонт приміщеннями теж не враховували - а його доведеться робити обов'язково: для виробничих приміщень чітко детерміновано все, аж до використовуваної фарби і плитки на підлозі.

 

По теме: