Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ляльки для дівчаток: як і яку вибрати?

Ляльки для дівчаток: як і яку вибрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Ляльки для дівчаток: як і яку вибрати? До вибору ляльки необхідно підійти особливо відповідально, оскільки за допомогою гри дівчата не тільки розвиваються, але і формують важливі соціальні ролі і навички.
 

Ляльки до року

Для такого раннього віку дитячі психологи радять купувати ляльки з м'якого, високоякісного матеріалу. Маленькі діти пізнають навколишній світ не стільки при візуальному, як при тактильному контакті, тому щоб дитині подобалося чіпати ляльку, вона повинна бути приємною на дотик. Крім того, у іграшки має бути добре і яскраве обличчя з виразними очима і усміхненим ротиком. Коли дитина ще зовсім маленький, йому необхідна лялька, на якій було б зручно вивчати і показувати ручки, ніжки, очі, ротик, носик, вушка. Така лялька буде корисна дівчатам, оскільки стане заміною людини не тільки для гри, але і для навчання. Щоб дитина не травмував себе під час гри, форми купується ляльки повинні бути округлими. Також дуже важливо, щоб іграшка не включала дрібних і гострих деталей, які маля могло б випадково проковтнути або ж якими могла б поранити себе під час гри.

 

Ляльки від року до трьох років

Зазвичай до трьох років дівчинці вистачає однієї ляльки, що нагадує їй саму себе за віком. У цей період переваги дівчатка відрізняються тим, що дитині стає вже не цікаво просто стискати ляльку в ручках, покусувати або трясти. У цьому віці маляток приваблює метушня з одягом. Так як маленькі панянки обожнюють одягати своїх ляльок, в арсеналі іграшок повинна з'явитися іграшка з деякою кількістю речей, які легко знімаються. Так як роздягання ляльки дається значно простіше - зосереджено сопучи, юна стилістка впорається із завданням самостійно - а ось щоб одягнути іграшку, без допомоги дорослих дитина навряд чи обійдеться. Спростити завдання допоможуть лялькові наряди, які не містять гудзиків, блискавок і додаткових деталей.

 

Ляльки від трьох до чотирьох років

Фахівці стверджують, що в цьому віці дівчинки починають усвідомлювати свою статеву приналежність і наслідувати поведінку мам. У дітей починають формуватися задатки материнського інстинкту, тому, як правило, вони належать до ляльки, як до немовляти.

Дівчинці доставляє задоволення піклуватися про свою ляльку, годувати, переодягати, виводити на прогулянку, розповідати казки і укладати спати. Виходячи з цього, своєчасним буде придбання пупса, який імітує дії новонародженого: плаче, їсть, п'є та спить. Також не завадить у додаток до іграшці придбати набір одягу, коляску, пляшечку і інші необхідні атрибути.

Вибираючи іграшку, подбайте про її розмір. Якщо лялька буде занадто великий, дитині буде незручно з нею возитися. Спілкування з приводу інтернет гри, в якій ваша дитина могла побачити ляльку, допомогло б з вибором. Занадто маленька іграшка буде просто не цікава. Бажано, щоб розмір пупса приблизно відповідав розмірам новонародженої дитини. Також важливо, щоб іграшка була простою і зручною, виготовленої з якісного матеріалу.

 

Ляльки від п'яти до семи років
Коли дівчинка підростає, у ляльки з'являється нова місія - лялька ставати подружкою. Так як в цьому віці у дівчаток закладаються уявлення про стиль, красу і моду, важливу роль починає грати зовнішність іграшки. Вибираючи ляльку, слід звернути увагу на її обличчя, довжину волосся, змінний гардероб. Крім самої ляльки, дівчинці можуть знадобитися додаються атрибути, наприклад: ляльковий будиночок, машина для ляльки, косметичний набір та інші. Самостійно розібратися в сьогоднішньому розмаїтті іграшок досить складно, тому бажано заздалегідь розпитати у дівчинки, що саме вона хотіла б отримати в подарунок, а ще краще відправитися за покупкою разом, щоб дівчинка вибрала самостійно ту іграшку, яка їй сподобалася. У свою чергу слід звернути увагу на якість, а також доцільність передбачуваної покупки.

 

Джерело ar4es.info

 

 

По теме: