Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ігор БАТРАК: «Треба працювати для людей!»

Ігор БАТРАК: «Треба працювати для людей!»

Категорія: Регіон, Реформи, Агросектор
Ігор БАТРАК: «Треба працювати для людей!»Реформа децентралізації влади, яка проходить зараз в країні, набирає все більше обертів.Навіть скептики погоджуються – держава дає певні інструменти, за допомогою яких з’являється можливість якісно змінити життя на місцях.
 
Використати передані повноваження та фінансові ресурси найбільш ефективно – завдання не з легких. Вирішити його під силу лише справжнім лідерам, які мають великий життєвий та керівний досвід.

 

Наш співрозмовник – керівник Великобілозерського відділення ТОВ «Преображенське», депутат Запорізької обласної ради, досвідчений аграрій Ігор Іванович Батрак належить до когорти саме таких людей.

 

– Ігоре Івановичу, коли йдеш вулицями Великої Білозерки, не можливо не помітити як багато зроблено тут для людей. Це нові зупинки, дитячі майданчики, лави в парку біля будинку культури й, навіть, церква Преображення Господнього у центрі села, яка будується. Що спонукає Вас працювати на благо місцевої громади? Соціальна відповідальність чи людський фактор?

– Я народився в Гуляйполі, приїхав до Великобілозерського району 12 років потому. Господарство, яке ми успадкували, було майже повністю розвалене. В тому, який вигляд має відділення ТОВ «Преображенське» зараз, велика заслуга наших працівників. Спільними зусиллями ми відродили тваринництво та рослинництво. Щодо відповідальності… Хочу згадати відому фразу зі Старого Заповіту – «Час розкидати каміння і час збирати каміння». Мабуть зараз як раз й настав час збирати каміння та дякувати людям. На сьогодні прибутки вкладаються не тільки у розвиток підприємства. Ми підтримуємо на гідному рівні арендну плату нашим пайщикам, а також розвиваємо соціальну сферу території. З боку керівництва ТОВ «Преображенське» завжди знаходимо підтримку та порозуміння.

 

За всіма показниками сьогодні ТОВ «Преображенське» є лідером у Великобілозерському районі. Як вдалося досягти таких результатів?

– Справа в тому, що в нашому районі живуть дуже хороші та працьовиті мешканці. Тому виконувати з ними будь-які виробничі завдання – не складно. Фундамент колективу Великобілозерського відділення ТОВ «Преображенське» складають люди, що працювали тут ще за колгоспних часів. Всі вони – справжні фахівці своєї справи. В минулі роки таких кваліфікованих кадрів було ще більше, але з часом багато з них пішли на заслужений відпочинок. Зараз справу батьків продовжують діти. В нас навіть є три трудові династії.

 

– На Ваш погляд, чи здатно об’єднання громад, що відбувається у рамках децентралізації, дати поштовх для якісно нового етапу розвитку українського села?

– Вважаю, що так. Та перш за все тут треба чітко розділяти політичний популізм й власне те, що дає реформа. Я маю намір балотуватися на посаду голови громади. Але буду йти на вибори самовисуванцем, а не кандидатом від будь-якої політичної партії. Поясню чому: по-перше, саме люди довірили мені відстоювати їх інтереси, обравши депутатом Запорізької обласної ради. Я намагаюсь виправдати довіру й працювати не тільки на користь Великобілозерського району, а й усієї області. По-друге, ми проводили з цього приводу соціальне дослідження та з’ясували наступне: майже 50% населення району не підтримують жодну з політичних партій. Також 58% земляків підтримують мій вибір балотуватися самостійно. Це свідчить про те, що цей шлях – вірний. Треба працювати для людей! Партійні інтереси повинні знаходитися десь далеко позаду. Щодо децентралізації, скажу наступне: коли з’явився закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад», мої однодумці – депутати сільських і районної рад, звісно й я, вирішили ініціювати та підтримати процес об’єднання на нашій території. Перший позитив, який ми побачили в цьому завдяки реформі – люди стають господарями на власній землі. Другим позитивом, який на мій погляд несе децентралізація, є збільшення фінансових потоків, що потрапляють на території. Якщо з’являється громада, це дає можливість звести бюджети всіх сільрад в один. Ще треба додати до цього преференції від держави – 60% ПДФО, субвенції на розвиток інфраструктури, освіту та медицину, й інші. Завдяки цьому громада стає спроможною вирішувати нагальні проблеми.

 

Відверто

Говорять люди

 

Василь Шкрум, директор ТОВ «Агрофірма ім. Ватутіна» Великобілозерського району

– Ігора Батрака я знаю саме з того часу, як він приїхав у район, щоб очолити КСП «Октябрь». Так називалося тоді господарство, яке потім стало відділенням ТОВ «Преображенське». Ми познайомилися, почали спілкуватися. Він – гарний керівник, який вміє згуртувати навколо себе людей. Як з колегою спілкуватися мені з ним дуже легко, розуміємо одне одного з півслова. Знаю, що Ігор Іванович вирішив балотуватися на посаду голови громади. Переконаний, він впорається з цією роботою!

 

Юрій Рибалка, директор ТОВ «Агрофірма ім. А. Суворова»

– Вважаю, що Ігор Батрак буде гідним головою громади. В разі обрання, він зробить все для того щоб об’єднати та розвивати район. Не маю сумніву, його команда не буде займатися брудними оборудками, а працюватиме для людей.

 

Олена Патенко, методист з питань краєзнавчої роботи та календарної обрядовості КЗ «Великобілозерський районний будинок культури»

– Дуже вдячна Ігорю Івановичу за те, що він допоміг відремонтувати музейну кімнату, якою я опікуюся. Багато років зробити ремонт не було можливості, все перебувало в занедбаному стані, особливо підлога. В минулому році ситуація змінилася.

 

Катерина Войтенко, завідуюча ДНЗ «Малятко» Червоної сільської ради.

– Ігор Іванович Батрак – наш постійний помічник, меценат та спонсор. Я працюю на посаді лише півтора роки, але він був перший, хто простягнув нашому закладу руку допомоги. Його зусиллями ми зробили ремонт павільйонів. Також на свята, вже другий рік поспіль, він дарує діточкам солодощі. Нещодавно знову зверталися до нього з проханням виділити кошти на придбання дистанційних термометрів. Мій лист прийняли, та пообіцяли, що допоможуть. Впевнена, так і буде!

 

Олег ВАЛИК, фото Володимира САЛЬНІКОВА

 

Источник Позиция

С фотоотчетом Вы можете ознакомиться здесь