Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сергій ЯРМАК: «Хочу, щоб Гуляйпільский край розвивався та процвітав!»

Сергій ЯРМАК: «Хочу, щоб Гуляйпільский край розвивався та процвітав!»

Категорія: Політика, Регіон, Агросектор
Сергій ЯРМАК: «Хочу, щоб Гуляйпільский край розвивався та процвітав!»Реформа децентралізації сьогодні впроваджується найактивніше і демонструє найбільші результати. Її кінцева мета – покращення якості життя людей на місцях.
 
 

В рамках децентралізаційної реформи створюються об’єднані територіальні громади. Сьогодні в Запорізькій області їх налічується двадцять п’ять. На 30 квітня у восьми новостворених громадах Центральна виборча комісія призначила вибори голів та депутатів. Потрапила у цю вісімку й Гуляйпільська міська об’єднанатериторіальна громада.

 

 

Днями ПОЗИЦІЯ відвідала місто Гуляйполе. Перебуваючи там, ми поспілкувалися с заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергієм Ярмаком.

Він обіймає цю посаду вже 11 років поспіль, але прагнучи зробити для земляків якомога більше корисного, прийняв рішення взяти участь у виборчих перегонах.

 

– Виходячи з особистого досвіду керівника, як Ви ставитесь до реформи децентралізації?

– Тільки позитивно. Першим плюсом я назвав би те, що завдяки реформі люди стають господарями на власній землі, починають відчувати відповідальність за своє майбутнє. Другим – збільшення фінансових потоків, що будуть потрапляти на території. Додаткові надходження – 60% ПДФО, субвенції на освіту та медицину, які надає держава, залишаються в бюджеті громади. Це дає змогу вирішувати проблеми, які накопичувалися роками.

 

Розкажіть, будь ласка, про себе. Як склалося, що Ви стали працювати у місцевому самоврядуванні?

– Я народився 29 травня 1980 року у місті Гуляйполе. Після школи вступив до Запорізької державної інженерної академії, навчався за спеціальністю «Менеджмент у виробничій сфери», на факультеті економіки. У 2002 році, закінчивши академію, пішов на Гуляйпільський завод «Сільмаш», працював механіком у ковальсько-пресовому цеху. Але затримався там лише на кілька місяців, почалися проблеми з виплатою заробітної платні. Через це звільнився, потім влаштувався на посаду інженера у відділ охорони праці та безпеки руху ВАТ «Запоріжгаз». Через декілька років я став начальником відділу. В квітні 2006 року діючий міський голова Олексій Неміч запропонував мені посаду свого заступника і я прийняв цю пропозицію. Вже потім отримав другу вищу освіту в Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю «Державне управління».

 

 

У разі обрання головою громади, яким нагальним проблемам Гуляйпілля Ви приділили б першочергову увагу?

– Нагальних проблем дуже багато. Одна з головних полягає у тому, що ні на всіх територіях є водопостачання й освітлення. Що стосується власне Гуляйполя… За роки моєї роботи ми змогли освітлити місто приблизно на 95%, в селах – це болюче питання. Щодо водопостачання: за останні 5–10 років було проведено 20 кілометрів водогонів. Також необхідно завершити реконструкцію полігону твердих побутових відходів. Крім того, треба приділити щільну увагу налагодженню та реконструкції насосної станції та очисних споруд. Ще закінчили б встановлення металопластикових вікон у дитячих садочках. В Гуляйполі їх – п’ять. В чотирьох з них вже все зроблено. Сподіваюсь, що до кінця квітня встановимо і в останньому.

 

Чи є в Гуляйполі якісь значущі об’єкти, що були приведені в належний стан саме завдяки Вам?

– Перш за все хотілося б сказати про дороги. Це один з пріоритетів нашої роботи. Ми постійно тримаємо їх стан під контролем. Якщо казати про конкретні соціально важливі об’єкти длянашого міста – по-перше, це будівництво пішохідного мосту через річку Гайчур. По-друге, нещодавно зроблено масштабну реконструкцію Центрального міського ринку. Таким чином, створено комфортні умови як для підприємців, що там працюють, так і для відвідувачів. І в третє – вражаючий ремонт нашого гуляйпільського стадіону.

 

– Що саме підштовхнуло Вас взяти участь у виборах голови Гуляйпільської громади?

– Я хочу, щоб Гуляйпільський край розвивався і процвітав! Тому роблю й буду робити для цього все, що залежить від мене.

 

Відверто

 

Говорять люди…

Олексій ДОЛЖЕНКО, директор дочірнього підприємства «Гуляйпільський машинобудівний завод» АТ «МОТОР СІЧ»
– Я знаю Сергія Олександровича з дитинства, тому що свого часу працював разом з його батьком на виробництві. Честь і совість повинні бути у кожної людини, для Сергія Ярмака – це не пусті слова. Думаю, що саме тому його поважають гуляйпільці. Навіть, не пригадаю, щоб чув колись на його адресу погане слово. Такі люди, як він, дуже потрібні нашій державі. Тому можу з впевненістю сказати, що Сергій Олександрович буде гідним головою громади.

 

Руслан СКРИПАК, директор КП «Житлосервіс» Гуляйпільської міської ради

Сергієві Ярмаку підпорядковуються усі житлово-комунальні служби міста. Нашому підприємству він завжди надає всебічну підтримку у вирішенні різноманітних питань, бере активну участь у розробці та реалізації багатьох проектів. Це досвідчений керівник, якому під силу вирішувати самі складні завдання!

 

Тетяна ТРЕТЯК, завідуюча КЗ «Дошкільний навчальний заклад ясла-садок «Сонечко» Гуляйпільської районної ради

– До 2014 року наш заклад перебував у підпорядкуванні Гуляйпільській міській раді. Сергій Ярмак безпосередньо здійснював контроль та організацію його життєдіяльності, займався питаннями покращення матеріально-технічної бази. Він – відповідальна, вимоглива людина, причому не лише до підлеглих, але і до себе. Серед головних проектів, які були реалізовані у нашому дитячому закладі – переведення котельної з газового опалення на альтернативне, заміна старих вікон на металопластикові, капітальний ремонт системи опалення. За це ми Сергію Олександровичу дуже вдячні.

 

Іван ПЕРЕДЕРІЙ, пенсіонер

– Сергій Ярмак – порядна людина, сумлінна й чесна. В нас не було водоводу, телефону, світла, дитячих майданчиків… Але за період керівництва мера Гуляйполя Олексія Неміча та його заступника Сергія Ярмака, все змінилося на краще. Звісно, стара система керування вже своє віджила. За децентралізацією, що пропонує держава – майбутнє. Добре, якщо головою громади буде обрано Сергія Ярмака. Він, я впевнений, зможе створити команду однодумців, разом з якою буде працювати для людей.

 

Олег ВАЛИК, фото Володимира САЛЬНІКОВА

 

С фотоотчетом Вы можете ознакомиться здесь