Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Києві підписали Меморандум про співпрацю між Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю та Асоціацією міст України

У Києві підписали Меморандум про співпрацю між Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю та Асоціацією міст України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
У Києві підписали Меморандум про співпрацю між Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю та Асоціацією міст України Зазначений документ сприятиме активному втіленню Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, підписання Меморандуму це ще один крок для впровадження не лише Конвенції, а й інших нормативно-правових актів щодо створення інклюзивного середовища як у великих містах, так і районах та найвіддаленіших від центру сіл та селищ.
 
    «І де б людина з інвалідністю не жила, я сподіваюсь, що ми об’єднаємо зусилля і зробимо все, щоб кожна громада розвивалась. Щоб в кожній громаді створювалася доступність», – зазначила Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Раїса Панасюк.

Вона також зазначила, що люди з інвалідністю повинні брати участь у прийнятті рішень та бути активними учасниками усіх процесів, які відбуваються в їхній громаді.

Голова АМУ  Віталій Кличко наголосив, що пріоритетом має стати розвиток громади з урахуванням особливих потреб людей і рівним доступом до всіх засад, які пов'язані з правами людини.
 
    «Ми домовились про співпрацю та консолідацію наших зусиль і практичне втілення в Україні принципів Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Наші першочергові завдання в цьому напрямі: сприяння впровадженню та розвитку інклюзивної освіти в Україні, забезпечення доступності осіб із інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, розробка і реалізація місцевих та державних програм соціального захисту населення», – зазначив він.

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан підкреслив, що Меморандум – це не просто декларація. Річ в тім, що АМУ приділляє велику увагу  питанням доступності міського середовища та необхідності забезпечення права на вільне пересування людей з особливими потребами і  закликає громади-члени АМУ працювати у напрямі втілення в життя принципів Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.
 
"Зазначений документ містить чіткі задачі, виконувати які буде допомагати команда тренерів Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю”, – додав Слобожан.