Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Затребуваність часом

Затребуваність часом

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Затребуваність часом Найспекотніший місяць літа співпадає з найгарячішим періодом для випускників, адже з 12 липня розпочинається вступна кампанія-2017. Більш ніж половина абітурієнтів, які вже склали випускні екзамени, ще не визначилися з вибором професії.
 

Згадуючи себе в цей час, перше, що спадає мені на думку – це розгубленість і нерішучість щодо вибору моєї майбутньої спеціальності. Переді мною відкрилися абсолютно всі двері, а обрати я мала тільки одну. Основні чинники, від яких мені тоді довелось відштовхуватись, авжеж, крім мого бажання – це середній бал ЗНО і затребуваність професії на ринку праці. Якщо перше повністю залежало від моїх старань, то щодо другого я довго міркувала, як і більшість моїх однолітків.

 

Проаналізувавши сучасну ситуацію на ринку праці, стає зрозуміло, що розвиток технологій і Інтернету збільшив попит на ІТ-спеціалістів не тільки в Україні, а й в усьому світі. Багато великих корпорацій запрошують до себе на роботу і стажування молодих спеціалістів. Особливо закордонні компанії дуже цінують українців, надаючи їм всі умови праці і гідний заробіток. Отже, обравши цю спеціальність, можна бути впевненим у своєму майбутньому.

 

Також стабільним є попит на економістів, бухгалтерів, юристів. Очевидно, що існує відсоток випускників вишів з цієї спеціальності, які не можуть влаштуватися на роботу. Проте, це той випадок, коли для конкурентоспроможності важливо не тільки мати диплом, а й практичні знання і вміння знаходити нестандартні рішення.

 

Не можна й оминути увагою затребуваність фахівців у сфері енергетики – в Україні це одна з проблемних галузей, яку намагаються розвивати за рахунок внутрішніх і зовнішніх економічних вливань, а отже попит на енергетиків збільшується, що дає змогу запропонувати робочі місця для молодих спеціалістів.

 

Незмінною є потреба в кваліфікованих медиках. Наразі держава готує низку реформ у сфері медицини, які можуть стати поштовхом для її розвитку. А естетична медицина вже майже десятиріччя є дуже популярною в усьому світі, її фахівці досить високооплачувані, бо кожен прагне піклуватися про свій зовнішній вигляд.

 

Також варто зауважити, що останні кілька років підвищується інтерес до сільськогосподарських професій. Причиною цього є прихід іноземних інвестицій у підприємства, будівництво нових. Багато компаній залучають молодь до стажування для подальшого працевлаштування з гідною оплатою. Популярність і гарні перспективи для працівників агросфери забезпечує загальносвітовий інтерес до цієї галузі.

 

Однак, я завжди мала потяг до творчості. Врахувавши темпи розвитку українського медіа-простору, я обрала журналістику. Ця галузь тільки набирає обертів в Україні і є дуже перспективною з огляду на кількість економічних вливань і заходів задля її розвитку. Актуальність цієї професії ще довго триватиме в Україні, адже потреба в фахівцях медіа-сфери росте з кожним роком.

 

Наразі великі сподівання пов’язані з отриманням Україною безвізу з ЄС. Неймовірний ажіотаж навколо подорожей Європою не вщухатиме найближчі роки, що є великим поштовхом для розвитку туристичного бізнесу, тому спеціалісти цієї галузі будуть досить затребувані на ринку праці, а туристичний бізнес, можливо, перейде на нову сходинку в нашій державі.

 

Попри все треба пам’ятати, що обрана професія має приносити не тільки матеріальний добробут, а й задоволення. Тому її потрібно обирати як розумом, так і серцем.

 

Альона САГУРА

 

Источник Позиция