Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » МОТОР СІЧ інвестував у технологічне майбутнє України

МОТОР СІЧ інвестував у технологічне майбутнє України

Категорія: Економіка, Регіон
МОТОР СІЧ інвестував у технологічне майбутнє України Минулого тижня, до свого 110-річчя, АТ «МОТОР СІЧ» презентувало дві найсучасніші лабораторії Запорізькому національному технічному університету.
 

«Навчальні процеси мають випереджати події, які відбуваються на значущих українських підприємствах. Зараз вже йде масове їх переобладнання. Сьогодні академічні та прикладні інститути працюють і закладають теми, які будуть потрібні підприємствам у майбутньому. Я пишаюсь тим, що у нас поступово відновлюється прикладна наука», – зазначив президент АТ «МОТОР СІЧ» Вячеслав Богуслаєв.

 

Перша лабораторія – динамічних досліджень процесів різання з новітніми станками. Це приладдя працює в кількох площинах, студенти повинні вміти писати програми для цих станків, адже саме з таким обладнанням їм доведеться працювати на підприємствах. Друга лабораторія – новітніх авіаційних технологій. Ця лабораторія оновилась сучасним мікроскопічним обладнанням для вивчення деформації металів та сплавів. Вартість таких лабораторій оцінюється в сотні тисяч євро.

 

Ректор ЗНТУ професор Сергій Бєліков урочисто привітав усіх з ювілеєм МОТОР СІЧ та подякував підприємству за надану допомогу: «Завдяки систематичній підтримці МОТОР СІЧ, сьогодні ми маємо змогу запустити дві новітні лабораторії, за допомогою яких наші студенти зможуть працювати і мріяти саме тут – в нашому університеті. Однією з основних перспектив для наших випускників є саме МОТОР СІЧ, 110-річчя якого ми сьогодні відзначаємо. Я вітаю всіх нас з цим святом, тому що МОТОР СІЧ – це обличчя Запоріжжя і майбутнє для наших студентів!».

 

Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень у свою чергу додав: «На мій погляд, ваш університет потужно розвивається попри всі складнощі, які є в Україні і світі, відбувається оновлення матеріально-технічної бази. Такі успіхи спричинені насамперед вдалим менеджментом з боку ректора і його команди і співпрацею з таким підприємством, як МОТОРСIЧ. В умовах, коли світ йде до цифрового суспільства технічна освіта в Україні дуже значима».

 

 

У цей день «машинка» також відзначила День автомобіліста. Автомобільний факультет Запорізького машинобудівного інституту заснований в 1961 році, коли в країні високими темпами почали розвиватися автомобільна та авіаційна промисловості. З того часу факультет змінював свою назву і реорганізовувався.

 

В рамках цього свята в Музеї технічного прогресу ЗНТУ відкрилася нова експозиція «Запорожець». Гарний експонат «ЗАЗ 965» подарував випускник «машинки» Степан Кравчун. Він пройшов шлях від слюсаря на автомобільному заводі «Комунар» до генерального директора виробничого об’єднання «Авто ЗАЗ» та став кандидатом технічних наук.

 

«Значну допомогу у сьогоднішньому заході також надав Музей автомобілістів «Фаетон», директором якого є випускник автомобільного факультету Дмитро Позняк, а також декан автомобільного факультету ЗНТУ Олексій Кузькін», – зазначила директор музею ЗНТУ Наталя Деркач.

 

В рамках цього заходу були підбиті підсумки конкурсу «За рулем». Організаторами цього конкурсу виступили транспортний факультет ЗНТУ, військово-автомобільна інспекція безпеки дорожнього руху, «Запорожавтотранс», громадська організація «Автодружина «Радар» та громадська організація «Фаетон». Всі переможці отримали цікаві подарунки від організаторів.

 

Свята у ЗНТУ завершилися концертом та поздоровленнями з нагоди 20-річчя перебування на посаді ректора Сергія Борисовича Бєлікова, який теж є випускником автомобільного факультету. На концерті були присутні перші особи міста та Запорізької області, а також гості з Києва та з-за кордону.

 

Альона САГУРА, фото Володимира САЛЬНІКОВА

 

Источник Позиция