Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » З турботою про незахищених

З турботою про незахищених

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство
З турботою про незахищених Для людей з обмеженими можливостями 3 грудня – особливий день. Так, починаючи з 1992 року ця дата оголошена Міжнародним днем інвалідів, щоб нагадувати всьому суспільству про мужніх людей, кому фізичні вади не стали вироком. Не є винятком у цьому аспекті і Запоріжжя. В Запорізькій області є декілька закладів для людей, що потребують від нас особливого піклування. Один з них розташований у Бердянську.
 

На сьогодні у комунальній установі «Бердянський геріатричний пансіонат» Запорізької обласної ради, що знаходиться неподалік узбережжя теплого Азовського моря, мешкає 315 жителів, серед яких 159 людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

Персонал пансіонату на чолі із директором Володимиром Мілакумовим докладає багато зусиль, щоб підопічні пансіонату відчували себе захищеними та потрібними. Для них на базі установи створені всі необхідні умови для комфортного проживання, соціальної та медичної реабілітації.

 

Медична реабілітація здійснюється для відновлення або компенсації втрачених чи порушених функціональних здібностей людини і включає в себе відновлювальну терапію, хірургію, протезування та ортезування. Завдяки медичному персоналу та соціальним працівникам наші підопічні отримують кваліфікаційну допомогу не тільки на місцевому рівні, але й мають змогу проходити лікування в обласних клініках. Безпосередньо в самому пансіонаті працюють кабінети лікувальної фізкультури, обладнані сучасними тренажерами, масажні кабінети, фітобар, стоматологічний та фізіотерапевтичний кабінети.

 

Соціальна адаптація включає в себе роботу із соціальними працівниками, психологом, організатором культурно-дозвіллєвої діяльності, громадськістю. Вже традиційним стало свято «Вогнище дружби», в якому беруть участь не тільки мешканці Бердянського геріатричного пансіонату, але й представники інших пансіонатів Запорізької області. Надалі планується співпраця з подібними соціальними установами з усієї України. Кожне свято супроводжується яскравим концертом, привітаннями від музичних колективів міста. Гарною традицією стали літературні та творчі вечори, на яких усі бажаючі можуть доторкнутися до поетичного слова та мистецтва в цілому. Жителі пансіонату також охоче беруть участь в міських та обласних заходах, на які їх запрошують.

 

Під керівництвом асистента ерготерапевта кожен мешканець пансіонату завжди знаходить справу до душі і відчуває себе потрібним та значущим. З початку 2014 року за ініціативи директора пансіонату організовано волонтерський гурток «Бравий сектор». Члени гуртка – мешканці пансіонату, небайдужі патріоти, які не залишились осторонь воєнних дій на сході України та постійно допомагають нашим захисникам, українській армії тим, що виготовляють маскувальні сітки та передають їх у зону проведення АТО.

 

Незважаючи на обмежені фізичні можливості, підопічні установи не лишаються один на один зі своїми труднощами, а постійно отримують піклування та підтримку.

 

З одного боку дуже добре, що існує ця дата і у Міжнародний день інвалідів усе суспільство звертає увагу на тих, кому в цьому житті пощастило менше, але ж є й ті, хто постійно, щоденно допомагає людям похилого віку та людям з інвалідністю, хто завжди поруч, кому довіряють. Саме такі небайдужі працюють у комунальній установі «Бердянський геріатричний пансіонат» Запорізької обласної ради і для них захист прав людей з обмеженими можливостями, постійна підтримка та турбота є щоденним обов’язком, справою, якій вони присвятили своє життя.

 

В тему

 

Помощь тем, кто в ней нуждается

В канун Международного дня инвалида в соответствии с коллективным договором АО «МОТОР СИЧ» была оказана материальная помощь на лечение инвалидам, работающим на предприятии, по 200 грн каждому, и неработающим, состоящим на учете в заводском Совете ветеранов, – по 150 грн.

 

Источник Позиция