Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Чи стане спортивна мета доступнішою зі спортивним харчуванням

Чи стане спортивна мета доступнішою зі спортивним харчуванням

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Чи стане спортивна мета доступнішою зі спортивним харчуванням Не секрет, що багато видатних досягнень атлетів-професіоналів приписують або стероїдам, або спортивному харчуванню, будь то позамежні силові показники або великі рельєфні м'язи. Часто можна почути: «Та в нього м'язи тільки завдяки протеїну» і багато подібних абсурдних заяв. У цій статті ми опишемо, як же дійсно може допомогти спортивне харчування (а воно може при певних умовах) і чого воно точно не дасть.
 

Перша прописна істина: м'язи ростуть не «від протеїну», а від тренувань – це закон. Звичайно, харчування (не спортивне, а звичайне в тому числі) допомагає заповнити витрачені на тренуванні поживні речовини і енергію. Але якщо не піддавати м'язи навантаженням, ніяке спортивне харчування не наростить м'язову масу. Всі твердження, що та чи інша добавка «збільшує силу і витривалість, покращує рельєфність і промальовування, допомагає збільшити обсяги м'язів, спалює жир» та інше, правильні тільки за умови цілеспрямованих тренувань. Тобто, вони сприяють прогресу, але не роблять роботу за вас.

 

Щоб спортивне харчування дало результат, необхідно спершу:

  1. Визначитися з метою (короткочасною, наприклад, набір маси);
  2. Скласти грамотну тренувальну програму і тренуватися по ній регулярно;
  3. Налагодити режим харчування, відмовитися від фастфуду та іншого;
  4. Спати мінімум 7 годин на добу.

Тільки після виконання цих умов можна купувати спортивну добавку відповідно до обраної мети. А тепер трохи конкретики. Розглянемо, які вузькоспеціалізовані добавки для якого періоду підходять.

 

Гейнер з високим вмістом вуглеводів підходить для набору загальної маси, що особливо актуально для ектоморфів. Буває, що людина їсть багато швидких вуглеводів (солодкого, мучного) і при цьому не набирає вагу: в звичайному житті це здорово, але з початком нового етапу в житті – спортивного – набрати певну вагу все ж буде потрібно, просто, щоб був прогрес в силових показниках.

 

Креатин підвищує м'язову витривалість (збільшується кількість повторень в підході), що призводить до зростання ваги одного максимального повторення. Також прискорює відновні процеси.

 

Карнітин вважається однією з кращих спортивних добавок для спалювання жиру, при цьому не надаючи негативного впливу на серце і не маючи побічних ефектів. Діє він як жироспалювач під час фізичної активності: біг, тренування з залізом, кроссфіт і т.д.

 

Так, спортивне харчування допомагає досягненню мети – якщо його правильно підібрати.