Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Медіаквест: Створили власну територію безпеки

Медіаквест: Створили власну територію безпеки

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство
Медіаквест: Створили власну територію безпеки В минулу п’ятницю, 18 травня, у Запоріжжі відбувся Всеукраїнський квест для працівників мас-медіа: «Створи власну територію безпеки».

В навчально-виховному комплексі «Запорізька Січ» військово-спортивного профілю сім команд журналістів із Києва, Запоріжжя та області змагалися між собою у вправності спортивного орієнтування та знання правил безпечної поведінки за маршрутом «Безпечна прогулянка». Метою заходу стала популяризація безпечного, здорового способу життя та активного і веселого дозвілля. Крім того, до Міжнародного дня журналістів виявилося зовсім не зайвим нагадати митцям гострого пера про найголовніше – власну безпеку.

 

Місце проведення обрано не випадково, адже вже 15 років ця надзвичайна школа є своєрідною кузнею майбутніх рятувальників, які загартовуються психологічно та фізично, і вже у такому юному віці здатні рятувати людські життя. Головними суддями змагань виступили діти – учасники Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки», які за принципом «молодший – старшому» навчили дорослих створювати територію безпеки навколо себе.

 

Журналісти впевнено пройшли усі етапи змагань. Завершальним стала боротьба з «пожежею». Представники ЗМІ одягнули спецодяг рятувальників, взяли пожежний рукав та сильним напором води збили м’яч, ліквідувавши умовне полум’я. У медіаквесті не було жодного переможеного. Кожен став кращим у відповідних естафетах. Беззаперечним лідером стала команда журналістів регіональних телевізійних каналів, а саме Z, Суспільне, Алекс та ТВ-5.

 

Альона НЕСТЕРЕНКО, ГУ ДСНС України у Запорізькій області

 

Источник Позиция