Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Духовне відродження і «Рідна країна»

Духовне відродження і «Рідна країна»

Категорія: Політика, Регіон
Духовне відродження і «Рідна країна» Того тижня, 16 серпня, у прес-центрі Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України відбулася зустріч із засновником благодійного фонду «Рідна країна», громадським діячем і політиком Миколою Томенком. В рамках цікавого спілкування він розповів про свою діяльність, спрямовану на реалізацію програм національно-культурного розвитку та на сприяння духовному пробудженню суспільства.
 

«Зараз ми запускаємо проект «Сім чудес України: малі батьківщини великих українців». Сподіваємось реалізувати його у 2020 році», – розповів благодійник і додав, що багато відомих національних письменників, поетів, мистецьких та політичних діячів, народились у таких містечках, про які мало кому відомо. Тому, – говорить науковець, – мета цього проекту поширити відомості про селища, звідки вийшли люди, які творили і змінювали українську історію.

 

«Це буде 21 постать творців української історії, духовності, культури тощо. Розповідаючи про цих митців, які виховувались та навчалися в Україні, таким чином ми хочемо популяризувати українську культурну спадщину», – пояснив Микола Томенко.

Як говорить політик, такі люди, як Григорій Сковорода, Леся Українка або Михайло Драгоманов і т.д., об’єднують Україну, і немає різниці це державні діячі або інтелектуали тощо.

 

Ця концепція має в собі три пласти, – додає він. – Перший пласт – це буде оновлене бачення історії, біографія видатних людей та розповіді про невеличкі міста або села, в які варто було би поїхати хоча б тому, що там народилися ці значні особи.

 

Громадський діяч говорить, що за допомогою цього проекту місцева влада, а також туристичні компанії зможуть поповнювати бюджет завдяки таким туристичним турам. На основі цього керівник проекту планує зробити приблизно десь десять фільмів про українських діячів і ці міста, які будуть викладені на сайті благодійної організації у відкритому доступі, щоб їх мали можливість дивитись люди.

Щодо проблем із збереженням культурної спадщини спікер зазначив, що в Україні є до 15 об’єктів, які треба зберегти у першу чергу. Але проблема в тому, що в країні немає навіть такої професії як реставратор. Також відсутня системна робота та спланованість. Мусить бути якась конкретна програма, спрямована на відновлення спадщини. Та поки в нас не буде державної стратегії, то і на місцевому рівні мало що вирішиться.

 

На прес-конференції обговорювались інші не менш важливі соціальні питання, наприклад, щодо суспільного телебачення.

– Ми не повинні змагатися за рейтинги телеканалів, телебачення має бути таким, щоб його можна було у будь-який момент включити і подивитись цікаву передачу, – зауважив громадський діяч.

 

Відносно майбутньої президентської кампанії очільник благодійного фонду повідомив, що братиме в неї активну участь і презентував свою політичну концепцію «Український Президент-2019. Як створити парламентсько-президентську республіку за 100 днів». Микола Томенко також проти змін в Конституцію. Він вважає, що не Основний закон потрібно змінювати, а виконувати його положення.

 

Олексій ВЛАСОВ, фото автора

 

Источник Позиция

 

КОМЕНТАРІ (1)
труповоз 24 серпня 2018 15:33
Главное, туда не тулить попов и тех, кто присягал Адольфу Гитлеру.
          1