Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Тактичне спорядження: особливості та переваги

Тактичне спорядження: особливості та переваги

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Тактичне спорядження: особливості та переваги Тактичне екіпірування в даний час набуло широкого поширення. Це пов'язано не тільки з відмінними експлуатаційними характеристиками подібного одягу і взуття. Військовий стиль давно став однією з модних тенденцій. Крім того, практичні і зносостійкі речі дозволяють істотно економити на нарядах, так як здатні прослужити не один сезон. Переваги даної продукції по достоїнству оцінили рибалки, мисливці, мандрівники.

Історія походження тактичного спорядження

Визначення тактичного взуття та одягу з'явилося відносно недавно. Воно отримало широке поширення в 80-90-х роках в США серед людей, що мають безпосереднє відношення до служби в армії, а також у військових і охоронних структурах. Тактичне обмундирування - одяг і взуття, які здатні витримувати високе і інтенсивне повсякденне навантаження в жорстких умовах. Як правило, до числа основних завдань таких речей ставляться наступні аспекти:

 

  • можливість швидкого вилучення пристроїв зв'язку та бойової зброї;
  • наявність елементів, що відстібаються для забезпечення терморегуляції;
  • присутність великої кількості кишень різного типу для розміщення відносно невеликих предметів, необхідних у польових умовах;
  • міцні і надійні матеріали, що захищають від негоди і пошкоджень при проходженні по пустелях, лісовим хащах і т. д .;
  • захисне забарвлення, що дозволяє замаскуватися на місцевості з певним ландшафтом;
  • простота знімання і надягання.

 

Поширені сфери використання тактичної одягу в сучасному світі

В даний час тактичне спорядження довело свої переваги. Використовується воно не тільки солдатами, службовцями поліції або працівниками охоронних структур. Будь-яка продукція даної групи може використовуватися:

 

  • для ігор у пейнтбол і страйкбол;
  • при підкоренні гірських вершин;
  • під час охоти і риболовлі;
  • для активного відпочинку на природі;
  • для забезпечення обмундирування працівників, чия діяльність пов'язана з фізичними вправами і подоланням різних стихій;
  • при повсякденному носінні для людей, що віддають перевагу стиль мілітарі.

 

Основні відмінності тактичної одягу і взуття від звичайних речей

Зовнішні характеристики тактичної продукції часто не мають особливих відмінностей. Її особливості полягають в більш якісному і міцному матеріалі, зручному крої, наявності додаткових функціональних елементів.

 

Тактичний одяг, як правило, виготовляється з еластичних тканин, які перешкоджають стеснению в рухах. Верхні вироби складаються з водовідштовхувальних і повітронепроникних матеріалів, надійно захищають від опадів і вітру. В сучасних спеціалізованих магазинах, наприклад Военторг представлений величезний асортимент товарів. Тут можна купити морський бушлат, військову куртку, штани і комбінезон для різних цілей, нижню теплорегулюючу білизну та інше. Практично всі речі містять велику кількість кишень різних розмірів і призначення. Вироби зручні не тільки в носці, а й в догляді.

 

Тактичне взуття представлене практичними, зручними і довговічними черевиками і кросівками. Виробляється воно переважно з натуральних матеріалів. Його особливість полягає в конструкції, що повторює нюанси будови стопи, що забезпечує можливість тривалої ходьби без втоми. Взуття має відносно невелику вагу. Якісна лита підошва і водовідштовхувальна верхня частина перешкоджають проникненню вологи. Що стосується вартості, то тактична продукція є більш дорогої по відношенню до звичайних предметів гардероба. Але її ціна повністю окупається тривалим терміном використання.