Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Віктор Тютюнник: «Ми завжди сподіваємось на краще»!

Віктор Тютюнник: «Ми завжди сподіваємось на краще»!

Категорія: Суспільство, Регіон
Віктор Тютюнник: «Ми завжди сподіваємось на краще»! 23 січня прем’єр міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів України заявив, що реформа децентралізації виходить на новий рівень розвитку, який повинен стати для неї незворотнім.
 

Запорізька область бере активну участь у децентралізації, посідаючи провідні позиції серед інших регіонів. Традиційно ми цікавимось саме у очільників громад, як зміни впливають на життя їх територій. Нещодавно редакція відвідала Гуляйпільський район та завітала до Воздвижівського сільського голови Віктора Тютюнника.

 

– Вікторе Вікторовичу, які ваші сподівання та очікування від децентралізаційних процесів?

Звісно, ми сподіваємось на краще! Всім нам хочеться швидких покращень у житті і суспільстві, але, на жаль, ми живемо з вами в нелегкий час, у період реформ. А очікуємо ми подальшого взаєморозуміння з владою і плідної співпраці не тільки з нею, а й з нашими партнерами, які нам допомагають.

 

Розкажіть, будь ласка, про вашу громаду.

– Воздвижівська сільська об’єднана територіальна громада була утворена в жовтні 2017 року, шляхом добровільного об’єднання територіальних громад сіл трьох сільських рад – Воздвижівської, Долинської та Вехньотерсянської.

До складу громади входить 10 населених пунктів: с. Воздвижівка, с. Верхня Терса, с. Долинка, с. Прилуки, с. Оленокостянтинівка, с. Рівне, с. Копані, с. Гірке, с. Цвіткове, с. Криничне.

 

Адміністративним центром нашої громади є село Воздвижівка, тут знаходиться її колегіальний орган – Воздвижівска сільська рада. На території громади функціонують три школи I–III ступенів, три дитячі садочки, три будинки культури, три сільські бібліотеки, дві АЗПСМ та фельдшерський пункт.

 

– Вікторе Вікторовичу, а багато за час існування громади вже вдалося зробити?

– Наскільки багато, не можу судити, але дещо вдалося. В минулому році здійснена заміна вікон в дитячому садочку «Журавлик», заміна вікон та частково системи опалення у Воздвижіській ЗОШ, капітальний ремонт адміністративної будівлі сільської ради. Облаштовано вуличне освітлення в селах Копані, Гірке, Цвіткове. Встановлено автобусні зупинки у селах Верхньотерсянського старостинського округу. Виготовлені генеральні плани центральних сіл – Воздвижівки та Долинки, на виході генплан с. Верхня Терса. Закуплено трактор та обладнання до нього для комунального підприємства «Водограй». І це тільки частина того, що зроблено за перший рік нашого існування.

 

– Стосовно планів на майбутнє, що хотілося б реалізувати у перспективі?

– Так, 22 січня у райдержадміністрації відбулося засідання ради регіонального розвитку Гуляйпільського району, де були розглянуті проекти перспективного плану розвитку району на 2019–2021 роки. В рамках цієї ради обговорювались і наші проекти.

 

У нас два комунальних господарства, їх необхідно об’єднати. Частково закуплено техніку і ще будемо закуповувати. В планах організація системи водопостачання в селі Воздвижівка. Є наміри щодо асфальтного заводу, щоб самостійно ремонтувати комунальні дороги, бо ви бачили, в якому вони стані.

 

Щодо дороги загального користування Терсянка–Тернувате–Воздвижівка–Верхня Терса–Залізничне. В 2018 році проведено ремонт частини дороги, на умовах співфінансування, за що вдячні обласній адміністрації та раді. Є надія, що в цьому році відремонтуємо дорогу.

 

– Минулої п’ятниці ви відвідали засідання ради голів ОТГ Запорізької області. Яку ви можете надати оцінку щодо обговорення нагальних питань?

– Найголовніше питання, яке обговорювалось, стосувалось розподілу коштів, бо в цьому аспекті є певні проблеми, і я дуже задоволений, що цей важливий момент був врахований. Тому я дуже сподіваюсь, що це питання буде вирішено, бо коли з цього приводу звертається не одна громада, а більшість, то це повинно дати значні результати.

 

– Вікторе Вікторовичу, нам відомо, що спорту в вашій громаді приділяється неабияка увага. Які у вас проводяться спортивні заходи?

– Доречне запитання. У нас як раз з 7 по 9 лютого 2019 року в культурно-спортивному комплексі «Сучасник» (м. Гуляйполе) пройде XVIІІ Всеукраїнський турнір з волейболу серед ветеранів на кубок «Водолія». Беззмінним організатором заходу виступив Ігор Олексійович Бірюков, президент Асоціації ветеранів волейболу України, засновник СК «Запоріжжя».

Ветерани цього клубу прославили нашу область і країну, стали чемпіонами світу в Фінляндії у 2004 році, в 2009-му – чемпіонами Всесвітніх ігор в Австралії, а у 2013 році в Туріні (Італія) дві чоловічі команди клубу 55+ та 60+ здобули золоті медалі.

 

Отже, в рамках турніру 9 лютого у Верхньотерсянській загальноосвітній школі пройде зустріч та показова гра ветеранів волейболу, переможців Всесвітніх ігор, ветеранів спорту Сіднея і Туріну, з молодими спортсменами Воздвижівської громади. Користуючись нагодою, ми вас також запрошуємо на цей турнір.

 

 

Олексій ВЛАСОВ, фото Володимира САЛЬНІКОВА

 

С фотоотчетом Вы можете ознакомиться здесь

 

Источник Позиция