Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » 10 речей, які потрібно врахувати при розробці мобільних додатків

10 речей, які потрібно врахувати при розробці мобільних додатків

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
10 речей, які потрібно врахувати при розробці мобільних додатків На жаль, розробка мобільного додатка не така проста справа, тому потрібно почати підготовку до тривалої і складної роботи.

 

Що є найважливішим фактором успіху мобільного додатка?

Дизайнери скажуть «призначений для користувача інтерфейс», і вони не помиляються: все залежить від першого враження. Пишучи цю статтю ми надихались розділом "корисні історії та поради" на сайті UAspectr.

 

1. Подумайте про місця, де може використовуватися ваш додаток

Той факт, що ви розробляєте мобільний додаток, не означає, що він буде використовуватися у всіх місцях і в усіх випадках. Ви повинні знати конкретно, коли ваші користувачі будуть використовувати цей продукт. І це вплине на весь процес розробки програми.

 

Наприклад, якщо ви розробили додаток геолокації, яке працює з GPS, і воно призначене для використання під час ходьби, переконайтеся, що його основні функції добре видно і легко доступні. Аналогічно, якщо у вас додаток, що використовується для онлайн-покупки продуктів послуг, зробіть кнопки «купити» або «доставка», досить великими, щоб їх не брали до уваги.

 

2. Визначте свої кінцеві цілі

Цілеспрямований підхід - це запорука успіху мобільних додатків. Тому подумайте про функціональність, яка буде служити досягненню цієї мети. Спостерігайте за своїми користувачами, складайте список кінцевих цілей, які вони можуть виконувати.

 

Запитайте себе, чого вони намагаються досягти, і переконайтеся, що ви забезпечуєте достатню функціональність, щоб це було можливо. Згодом ви «відполіруєте» і поліпшите свій додаток, виберете найважливіші цілі. Тоді ваше завдання полягатиме в наданні найкращих можливостей для їх виконання.

 

3. Створіть зрозумілий дизайн

Дизайн програми це чіткість. Всі функції повинні бути зрозумілими, навіть якщо дизайн здається простим. Кілька порад щодо ясності: Зробіть меню простим і зрозумілим, так що навіть починаючі користувачі розберуться, для чого додаток. Наприклад, включіть значок для кожної конкретної функції або додайте теги, якщо це дійсно необхідно. Незалежно від повідомлення, яке ви намагаєтеся передати, воно повинно залишатися коротким. Це особливо важливо для посібників.

 

4. Зверніть увагу на розмір екрану

Той факт, що одна платформа використовується на різних пристроях з різними екранами, не є гарантією того, що ваш додаток буде однаково функціональним для всіх з них. Розмір екрана може відрізнятися, навіть у пристроїв однієї марки. Вам потрібен додаток з однаково масштабуємою графікою і елементами призначеними для користувача інтерфейсу, які збережуть узгодженість на всіх пристроях.

 

5. Зробіть простий процес реєстрації

Дуже важливо створити такий процес реєстрації, при якому кожен користувач матиме обліковий запис, який він може використовувати на будь-якому пристрої. Врахуйте, що додаток може бути встановлено на кількох пристроях: двох смартфонах, смартфоні і планшеті, або на комп'ютері і смартфоні. Додатковою перевагою створення облікових записів є спрощення синхронізації між пристроями. Крім того, переконайтеся, що ви створили простий у використанні процес реєстрації і входу в систему. Багато додатків ускладнюють реєстрацію. Якщо це займає більше 1 хвилини, ви вже втратили хороший відсоток потенційних користувачів. Деякі UX-дизайнери радять вам залишити деякі частини вашого застосування відкритими для незареєстрованих користувачів.