Регистрация    Войти
Авторизация

Що таке прошутто?

Категория: Позиция » Новости Позиция » Общество
Що таке прошутто? Кожен регіон Італії відомий своїми особливими кулінарними шедеврами і делікатесами. Одним з таких неповторних місць є провінція Парма, в околицях якої виробляють прекрасний шинковий шедевр - прошутто. Що це таке, вам відповість будь-хто, хто хоч раз побував на Апеннінському півострові.
 
Ця чудова в'ялена закуска вражає своїм пікантним смаком і незабутнім ароматом.
 
А вишуканий салат з прошутто або піца, прикрашена мармуровими скибочками, створять атмосферу свята і насолоди смаком. А все тому, що його якість безпосередньо залежить від багатьох факторів, таких як якість свіжого м'яса, дотримання всіх норм виробництва, і навіть місцевість в якій вирощують тварин для виробництва шинки. На смак м'ясного делікатесу прямим чином впливає якість корму для молодих свиней, а саме, це зернові та сироватка від виробництва пармезану.

Різновиди прошутто

Поділ в'яленої шинки на «прошутто котто» і «прошутто крудо» пов'язане з наявністю термічної обробки на певному етапі виробництва м'ясного делікатесу. Шинка, яка попередньо відварюється, називається «прошутто котто», а ось для іншого виду, дотримуються всіх норм для виготовлення сиров'яленому продукції без термічної обробки. Прошутто котто перед в'яленням відварюють В'ялений свинячий окіст в різних італійських областях володіє деякими відмінностями як в приготуванні, так і смаковими якостями. Таке прошутто купити можна не тільки в Італіїї але і в Україні.
 
Наприклад, самий популярної м'ясної закускою у італійців є прошутто ді Парма, яку виробляють в однойменній провінції. Його відрізняє ніжний аромат і трохи солодкуватий смак. Свідченням високої якості є клеймо у вигляді корони, як знак автентичності і бездоганності продукції. Таке прошутто купить(посилання) ви можете в інтернет магазині Euro-food.com.ua/
 
Як роблять прошутто в інших регіонах
Шинка прошутто ді Сан-Даніеле народжується в регіоні Фріулі-Венеція-Джулія, процес виробництва якої триває близько 13 місяців. Єдиною відмінністю виробництва даного виду в'яленого окосту є наявність копита (його фахівці не видаляють), а також видалення вологи з м'яса шляхом його пресування. У процесі підготовки для обробки сировини використовують тільки морську сіль. Шинка прошутто ді Сан-Даніеле дозріває близько 13 місяців. Неймовірним смаком і ароматом володіє шинка бурштинового кольору з Модени, тосканская шинка з ароматом прянощів та часнику, прошутто з Венето, а також трохи підкопчений м'ясний продукт з Сауріс. У Турині та Кунео в'ялять окіст прошутто з додаванням оцту, що надає йому гострі смакові ноти. Близьким родичем прошутто є іспанська м'ясний продукт - хамон.
 
Головною особливістю виготовлення цих двох пікантних продуктів є використання свинячого окосту. Це єдине, що їх об'єднує. Так в чому ж різниця між шинкою прошутто і хамон? По-перше, харчування свиней має прямий вплив на смак шинки. Для виробництва іспанського продукту хамон тварини мешкають на вільному випасі, харчуючись жолудями коркового дуба. По-друге, значні відмінності на етапах приготування. Хамон відрізняється деякою сухістю і жорсткістю Процес в'ялення прошутто набагато коротше, ніж у іспанського родича, що зріє в спеціальних приміщеннях до 48 місяців. По-третє, структура італійського в'яленого м'яса набагато м'якше, ніж іспанського, якого відрізняється деякою сухістю і жорсткістю.

Як правильно вибирати прошутто?

Щоб вибрати якісний м'ясний продукт з околиць Парми, слід відвідати одну з перевірених м'ясних крамниць. Такі заклади дорожать своєю репутацією, а їх власники обов'язково порадять найкращий ласий шматочок ароматного м'яса.

Тут можна придбати цілий окіст, а можна упакувати тонкі скибочки в вакуум, щоб потім на швидку руку змайструвати смачні брускетти з прошутто.

Не менш відмінним варіантом для дегустації в'ялених вишукувань є ковбаса прошутто. Її також варто зберігати в спеціальній упаковці в холодному місці (але тільки не в морозилці). Ковбасу прошутто можна заморожувати Ціна прошутто залежить від терміну витримки продукту і становить від 15 євро за кілограм. Ідеальний термін витримки - 8-24 місяці. Що стосується складу м'яса, то морська сіль - це єдине, що має бути зазначено на етикетці пармской шинки. Але, найголовнішою ознакою, що підтверджує італійське виробництво, є маркування PDO Prosciutto на упаковці ветчинного продукту.

Тільки при наявності даного покажчика, можна взяти в подарунок близьким трохи в'яленого окосту або ковбаси «Прошутто Реміт», і не переживати за якість продукції.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.