Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Дві відзнаки «Запорізької політехніки»

Дві відзнаки «Запорізької політехніки»

Категорія: Суспільство, Регіон
Дві відзнаки «Запорізької політехніки»У Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулися тридцять шоста щорічна міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента-2019» та виставка закордонних закладів освіти. Організатором виставки є громадська організація «Товариство «Знання» України» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.
 

Привітання учасникам, організаторам і гостям виставки надіслали заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний та президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. В урочистому відкритті взяли участь також Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, голова правління товариства «Знання» Василь Кушерець, а також ректор Національного університету «Запорізька політехніка» Сергій Бєліков.

 

Загалом у виставках взяли участь більше сотні закладів вищої освіти з України, Німеччини,Чехії, Польщі, Франції, Греції, Латвії, Словаччини, Іспанії, провідні українські освітні агенції та міжнародні освітні організації. Роботу виставки супроводжувала змістовна тематична програма. Відбулося 30 конференцій, презентацій, семінарів, тренінгів, круглих столів, майстер-класів за участю керівників, провідних фахівців і науковців, представників закордонних закладів освіти, міжнародних представництв та учасників виставки.

 

Для учасників виставки були проведені виставкові конкурси з двадцяти трьох тематичних номінацій. Переможцям конкурсів вручені почесні нагороди, медалі та дипломи. Серед нагороджених - Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет харчових технологій, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Національний університет «Запорізька політехніка», Одеський національний медичний університет та інші заклади вищої освіти.

Упродовж двох днів виставку відвідало понад 5 тисяч осіб. Майбутні абітурієнти мали унікальну можливість ознайомитись з особливостями вступу до закладів освіти, бакалаврськими й магістерськими програмами, підготовчими курсами, рівнями вимог до сертифікатів ЗНО з навчальних предметів, кар’єрними перспективами після отримання диплому, перевагами обраної майбутньої професії і дізнатися щодо специфіки здобуття освіти в Україні та за кордоном.

 

Національний університет «Запорізька політехніка» брав участь у наступних конкурсних номінаціях:

 

Дві відзнаки «Запорізької політехніки»- «Лідер вищої освіти України» з конкурсною роботою «Упровадження інновацій у розроблення й удосконалення системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти». ЇЇ автори - ректор Національного університету «Запорізька політехніка», професор кафедри «Фізичне матеріалознавство» Бєліков С.Б., професор кафедри «Фізичне матеріалознавство» Грешта В.Л., професор кафедри «Технології авіаційних двигунів» Павленко Д.В., доцент кафедри «Машини і технології ливарного виробництва» Пархоменко А.В. та інші. В цій номінації університет отримав почесне звання «Лідер вищої освіти України»;

 

- в номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності освітнього процесу» з конкурсною роботою

«Розробка й впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти». Автори - Шило Г.М., д.т.н., завідувач кафедри інформаційних технологій електронних засобів; Куляба-Харитонова Т.І., старший викладач кафедри інформаційних технологій електронних засобів. За цю роботу вуз було відзначено дипломом Гран-прі.

 

Наша довідка

Наразі «Запорізька політехніка» готує фахівців за 64-ма освітніми програмами спеціальностей технічного, економічного, комп'ютерного і гуманітарного напрямку. До складу університету входить 5 інститутів (машинобудівний, фізико-технічний, інформатики і радіоелектроніки, економіко-гуманітарний, управління і права), 13 факультетів: машинобудівний, транспортний, інженерно-фізичний,електротехнічний, радіоелектроніки та телекомунікацій, комп’ютерних наук і технологій, економіки і управління, гуманітарний, управління фізичною культурою та спортом, міжнародного туризму і економіки, юридичний, факультет соціальних наук, будівництва, архітектури та дизайну.

 

В університеті навчається понад 10 тисяч студентів, готуються фахівці для інших країн. Освітній процес забезпечують 59 кафедр, 795 викладачів, з яких 410 мають наукові ступені й учені звання. Більше 50 викладачів обрані членами-кореспондентами галузевих Академій України, мають почесні звання заслужених діячів науки і техніки, заслужених працівників освіти, лауреатів державних премій.

 

В університеті працюють відомі в Україні і за її межами наукові школи в сферах ливарного виробництва, матеріалознавства і термічної обробки, зварювальних процесів, радіотехніки і мікроелектроніки, механіки динамічних систем, теплотехніки, технічної кібернетики, фізики твердого тіла. Підтримуються ділові, наукові, освітні і культурні зв'язки з організаціями і навчальними закладами Великобританії, , Болгарії, Китаю, Німеччини, Польщі, Бельгії, Швеції, Туреччини.

 

 

Марина УЛУНОВА

 

Источник Позиция