Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років!

Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років!

Категорія: Позиція » Статті » Регіон
Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років! Скільки сонця повинно бути в одній краплині соняшникової олії? Рівно стільки, щоб смак її був насиченим та неповторним! А як досягти такого смаку, добре знають на Приватному акціонерному товаристві «Пологівський олійноекстракційний завод» - підприємстві, яке сьогодні входить в ТОП-16 у рейтингу виробників олії соняшникової нерафінованої олійножирової галузі за версією інформаційного агентства «АПК-ІНФОРМ». Доля цієї компанії в загальному обсязі переробки насіння соняшнику становить сьогодні 2,7%.
 

Сьогодні Пологівському олійноекстракційному заводу виповнюється 45 років. І він успішно конкурує на ринку продуктів переробки олійних культур: соняшника, сої та ріпаку. Продукція підприємства за якістю не поступається брендам та торговим маркам, представленим на українському та міжнародному ринках. Підприємство постійно розвивається: це близько тисячі робочих місць, новітні технології, якісна продукція, яка виробляється тільки з екологічно чистої сировини, соціальні та благодійні програми для своїх працівників та жителів міста, це лідер серед підприємств району з наповнення місцевого бюджету.

 

Керівництво ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» очолює голова правління Крилов Денис Валерійович, доктор економічних наук. За вагомий внесок у підвищення ефективності суспільного виробництва, розвиток економічної науки та впровадження її досягнень у 2018 році йому було присвоєно почесне звання Заслужений економіст України, а також нагороджено медаллю ім.Ярослава Мудрого та Почесною грамотою Верховної Ради.

 

Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років!Колектив пишається своїми працівниками, які заслужили почесні звання та нагороди не лише місцевих та обласних органів самоврядування, але й Міністерства агрополітики, Асоціації «Укроліяпром» та іншими нагородами.

 

ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» сьогодні – це компанія, що розвиває свою техніко-технологічну базу. А досягається це завдяки впровадженню в діяльність інвестиційних проектів, новітніх методів контролю, налагодженню виробничих потужностей відповідно до вимог європейських стандартів. Завод був і залишається лідером передових технологій у виробництві. Саме на ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» вперше в Україні у 2004 році було впроваджено нову технологічну схему паралельної переробки двох олійних культур: соняшника та сої. Завдяки реконструкції обладнання та застосуванню нових технологій на окремих етапах переробки було збільшено продуктивність виробництва з 1080 до 2200 тон соняшника на добу. Технологія захисту олій інертними газами з застосуванням азоту на різних етапах виробництва та зберігання забезпечує гарантовану якість показників протягом усього терміну реалізації. На підприємстві постійно проводяться заходи, метою яких є зниження витрат та підвищення ефективності виробництва, що в свою чергу приводить до зниження собівартості кінцевого продукту.

 

Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років!Так, у 2015 році було розпочато впровадження проекту реконструкції котельні шляхом переведення її на альтернативне паливо – лушпиння-соняшник, що призвело до значного скорочення обсягів закупівлі природного газу. Знижено витрати на використання енергоресурсів завдяки застосуванню елементів систем енергетичного менеджменту на основі МС ІСО 50001:2011. Проведено ряд заходів, які призвели до зменшення витрат води, забезпечено надійність електропостачання важливих об’єктів виробництва, покращено ремонтну базу підприємства тощо.

 

Стабільно стійкі позиції на внутрішньому та міжнародних ринках досягаються завдяки високій якості продукції та конкурентним цінам на неї. Тому стратегія підприємства полягає у зміцненні лідируючого положення як виробника високоякісної, конкурентоспроможної продукції, що відповідає нормативним та законодавчим вимогам, а також очікуванням споживачів.

Асортимент продукції ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» різноманітний і постійно розширюється. На сьогодні це:

 

- олія соняшникова нерафінована невиморожена;

- рафінована дезодорована виморожена ТМ «Славія»;

- олія соєва нерафінована та олія соєва гідратована;

- шрот соняшниковий, високопротеїновий – негранульований та гранульований;

- шрот соєвий кормовий;

- концентрат фосфатидний соняшниковий та соєвий – харчовий та кормовий.

 

Пологівському олійноекстраційному заводу – 45 років!Географія постачань продукції ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» вражає. Сьогодні підприємство експортує продукцію на світовий ринок. Шрот експортується в Пакистан, Південну Корею, Індонезію, В”єетнам, Мьянму, Катар, Оман, Мароко, Білорусь, Великобританію, Францію, Іспанію, Італію, Турцію, Египет, Грузію, Азербайджан, Індію. Олія соняшникова – в Польщу, Білорусь, Ірак, Грузію, Об’єднані Арабські Емірати, Афганістан, Ліван, Ізраїль, Ефіопію, Палестину, Нідерланди, Сенегал, Кіпр, Узбекистан, Бангладеш, Габон, Турцію, Китай, Молдову, Лівію, США, Канаду, Шрі-Ланку, Мьянму, Єгипет. Олія соєва іде в Польщу, Маврикію, Об’єднаніАрабські Емірати, Білорусь, Мадагаскар, Китай, Йемен, В’єтнам, Литву.

 

Продукція ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» двічі була відзначена однією з найпрестижніших премій Європи – «Євромаркет», неодноразово підприємство ставало переможцем Національного рейтингу за звання «Краща торгова марка». За підсумками 2016 року ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» присвоєно звання «ІMPORT EXPORT AWARD». Висока якість продукції забезпечується завдяки впровадженню в 2016 році системи безпечності кормової продукції згідно вимогам стандарту GMP+B2 було, в тому числі, заздалегідь передбачено виконання та відповідність вимогам Закону України «Про безпечність та гігієну кормів», який вступає в дію 19.01.2020 р.

 

Пологівський олійноекстракційний завод багатий на традиції, які народилися разом з ним. Особливим показником стабільності підприємства є трудові династії, де досвід і навички передаються від покоління до покоління. Поєднані кровними узами, члени родин, самовіддано працюючи, творять цим самим історію підприємства, примножують добрі традиції. Бо всі вони – одна велика сім’я. Сьогодні на підприємстві налічується 11 династій. Традиційними стали також для підприємства культурно-масові та спортивні заходи за участю працівників та їх дітей, проведення акцій взаємодопомоги та милосердя, допомога пенсіонерам, своїм працівникам, обдарованим та талановитим людям і т.д.

 

У 2019 році було розпочато природоохоронну акцію з метою забезпечення нормальної екологічної ситуації в місті Пологи. В результаті колективом ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» за допомоги працівників Пологівського ЛМГ висаджено близько 1000 дерев та кущів на території підприємства та прилеглій до нього території. Життя показує, що людина неспроможна знищити або пошкодити дерево, посаджене своїми руками. Тому підприємство особистим прикладом залучає своїх працівників до збереження та примноження зелених насаджень, сподіваючись, що це стане завданням для кожного жителя гарного та перспективного міста.

 

Источник Позиция