Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міністерська перевірка

Міністерська перевірка

Категорія: Економіка, Регіон
Міністерська перевірка Із робочою поїздкою Запорізьку область відвідав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов. У рамках візиту посадовець побував на підприємствах «МОТОР СІЧ», ДП «Івченко-Прогрес» та ЗАлК, ознайомився зі станом їх промислових потужностей.
 

– Я зараз відвідую різні міста України, ознайомлююсь зі станом галузей промисловості та сільського господарства. Ми бачимо певний спад промисловості, і міністерству потрібно знати, у чому причина. Влада, звичайно, зацікавлена у розвитку промисловості й має пишатися вітчизняними виробниками. Запорізькі підприємства мають високий рівень виробництва. Нам залишається допомогти знайти відповідального інвестора, який буде вкладати в розвиток технологій, а не загубити усе, що маємо, –відзначив Тимофій Милованов.

 

Акціонерне товариство «МОТОР СІЧ» спеціалізується на розробці та виготовленні газотурбінних двигунів для авіації, промислових установок наземного застосування (газотурбінні електростанції, газоперекачувальні агрегати, теплоенергокомплекси), модернізації вертолітної техніки. Керівник підприємства В’ячеслав Богуслаєвознайомив гостей із роботою вертолітного цеху, виробництвом редукторів, лопатей, цехом збірки двигунів та Центром авіаційних тренажерів.

- Я у захваті від кожної деталі, виробленої на АО «МОТОР СІЧ», а також від працівників підприємства. В цілому пишаюся тим, що у нас є такий потужний завод, - підкреслив Тимофій Милованов.

 

Генеральний директор підприємства «Івченко-Прогрес» Ігор Кравченко повідомив, що ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г. Івченка» включене до переліку об’єктів, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Науково-виробничий комплекс працює з використанням новітніх технологій. Авіадвигуни, розроблені на підприємстві, застосовуються на 57-х типах літальних апаратів в Україні і 109-ти країнах світу. ДП «Івченко-Прогрес» - одне з небагатьох підприємств Запорізької області, яке забезпечило зростання промислового виробництва, що склав 109,2% в порівнянні з минулорічним показником.

 

Наостанок Тимофій Милованов та губернатор Запорізької області Віталій Туринок відвідали полігон промислових відходів. Балка Середня загальною площею 221 га експлуатується рядом промислових підприємств та є однією зі складових ланок інфраструктури металургійного комплексу Запоріжжя. Земельні ділянки під балкою належать промисловим підприємствам.

 

– Насправді я не бачу причин, чому наша промисловість не може розвиватись. Ми маємо бути успішними. Держава може надати допомогу у багатьох питаннях: знайти інвестора, захистити права власності, сприяти вирішенню судових справ, які тягнуться роками, самим створити інвестиційні програми. Я дійсно шокований, скільки вихлопів від заводів ми побачили в Запоріжжі. Наскільки я розумію, у Запоріжжі немає екологічного моніторингу і люди не знають, наскільки це все небезпечно. Ми маємо поважати людей та їхнє здоров’я. Тож маємо знайти засіб, аби поєднати і захист екології, і розвиток промисловості, – відзначив Тимофій Милованов.

 

Підсумовуючи, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок зазначив, що саме екологія − дуже болісне для Запоріжжя питання.

 

– Ми працюємо у напрямку покращення стану галузі екології. У першу чергу, звичайно, нам потрібен якісний правдивий моніторинг. Від уряду і Верховної Ради очікуємо на зміни у законодавчих актах щодо кількості викидів у повітря. Головне, що у нас з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства є розуміння та перспективне бачення, як вирішити цю ситуацію. Завтра життя не закінчується – нам і нашим дітям тут жити, тож будемо робити якісно. Все-таки Запоріжжя - індустріальнесерцеУкраїни,і розвиток промисловості для нас також є важливим, – наголосив Віталій Туринок.

 

Источник Позиция