Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Купівля та продаж іноземної валюти: де це зробити вигідніше?

Купівля та продаж іноземної валюти: де це зробити вигідніше?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші

Купівля та продаж іноземної валюти: де це зробити вигідніше?Громадяни України вже кілька десятиліть переводять свої заощадження у долари, рублі чи євро. І вони звикли виконувати фінансові операції, не замислюючись про наслідки. А вони можуть бути плачевними, якщо звернутися не до сертифікованого обмінника, але до звичайного міняйла, що стоять за рогом. У цьому випадку ніхто не може гарантувати збереження грошей та їхньої справжності.


Навряд чи кожен пересічний громадянин може відрізнити підробку від реальної купюри. Щоб уникнути неприємних нюансів, краще відразу вирушити в легально працюючий пункт обміну валюти, яких у Києві хоч греблю гати. Перед тим як виїжджати однією з адрес, бажано в онлайн-режимі уточнити на порталі https://obmenka24.kiev.ua/ua, який курс діє сьогодні. Це убереже від неприємних несподіванок.


Варіанти обміну валют:


  • каса банку;
  • стаціонарний обмінний пункт;
  • чорний ринок.

 

Звичайно ж, спокуса отримати кілька зайвих гривень в обмін на долари чи євро занадто велика. Але чи варто ризикувати усією сумою грошей? Можливо, краще звернутися до легальної установи, де працюють досвідчені менеджери, які виконують усі операції швидко та чесно? Варто пам'ятати про те, що шахраї не сплять. Вони чатують на добропорядних і наївних громадян на кожному кроці. Хоча їхні дії є протизаконними, але зловити їх на гарячому вкрай складно. Не варто наражати на небезпеку свої накопичення — простіше звернутися в обмінник, який працює за ліцензією НБУ.


Плюси приватних пунктів обміну валюти

 

Насамперед хочеться відзначити зручний графік роботи та великий перелік відділень, згідно з яким не доведеться витрачати час на шлях до іншого кінця міста. Жодних комісій з клієнтів не стягується, тому умови обміну вигідні. Солідні компанії мають власний веб-сайт, на якому можна оформляти попередню заявку і замовляти валюту заздалегідь. Деякі обмінники мають додаткові послуги у вигляді знижок постійним клієнтам, цілодобової підтримки в телефонному режимі, оптових цін.

 

Як формується курс гривні до долару, євро та рублю

 

Співвідношення валютних пар не змінюються протягом тривалого часу, лише якщо держава активно втручається формування курсу. Якщо їм фіксуються котирування у межах заданих котирувань, то НацБанку доводиться черпати кошти із золотовалютного фонду. Найчастіше до такої політики вдаються у країнах, які погано економічно розвинені. При утриманні курсу валюти до гривні створюватиметься тиск на економіку. Рано чи пізно це загрожує дефолтом і повним банкрутством країни.

 

Набагато вигідніше державі повністю відпустити курс гривні на самовільне формування. Нехай він підпорядковується законам ринку та формується залежно від пропозиції та попиту. Тоді девальвація буде не такою помітною. Кредитні зобов'язання ніколи і нікому не йшли на користь, тому чим швидше держава з ними розрахується, тим краще буде для курсу.