Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Народний депутат Артем Кунаєв підтримує технічну освіту

Народний депутат Артем Кунаєв підтримує технічну освіту

Категорія: Позиція » Статті » Регіон

Народний депутат Артем Кунаєв підтримує технічну освіту В рамках робочого візиту випускник Національного університету «Запорізька політехніка», а нині народний депутат України Артем Кунаєв відвідав рідний вищий навчальний заклад і зустрівся з його нещодавно обраним ректором Віктором Грештою.


Раніше діючий керівник університету працював проректором з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань університету, професором кафедри «Фізичного матеріалознавства» та кандидатом технічних наук - тобто обізнаний із процесами управлінняВНЗ, як-то кажуть, зсередини.


Зустріч розпочалася з обміркування планів подальшого розвитку «Запорізької політехніки», варіантів та можливих напрямів співпраці. Зокрема, Артем Кунаєв та Віктор Грешта обговорили питання оновлення спеціального обладнання лабораторій університету, якісне облаштування освітнього та дослідницького простору та загалом розвиток матеріально-технічної бази ВНЗ.

Народному депутату презентували матеріально-технічну базу інженерно-фізичного, машинобудівного, електротехнічного, транспортного факультетів та факультету комп’ютерних наук та технологій. Окремою темою розмови стало питання підвищення привабливості технічних спеціальностей для майбутніх абітурієнтів.

 

Ще одним важливим напрямком розвитку НУ «Запорізька політехніка», підтримку у якому пообіцяв Артем Кунаєв, стала співпраця з провідними вишами світу в рамках спеціальностей, за котрими проводиться освітній процес в університеті.

- Вважаю за необхідне, аби наша і без того потужна технічна школа обмінювалась власним досвідом та отримувала новий від кращих іноземних партнерів, адже лише таким чином ми зможемо готувати якісних фахівців, що будуть затребувані як в Україні, так і за її межами. А оскільки студенти фактично вже два роки навчаються в дистанційному режимі, зараз як ніколи важливо заохочувати їх до навчання якісним обладнанням, сучасними лабораторіями та практичними знаннями, - зазначив Артем Кунаєв.

 

Ректор НУ «Запорізька політехніка» Віктор Грешта разом з народним обранцем впевнені, що найближчим часом питання, які були обговорені під час зустрічі, знайдуть свій відбиток у практичних діях, а ВНЗ стане випускати фахівців ще більш високо рівня та забезпечить їх затребуваність на українському ринку праці.

 

Источник Позиция