Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Британська розвідка: В Росії готуються набрати 400 тис. "добровольців" на війну

Британська розвідка: В Росії готуються набрати 400 тис. "добровольців" на війну

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Британська розвідка: В Росії готуються набрати 400 тис. "добровольців" на війну Сьогоднішнє ранкове зведення розвідка британського міністерства оборони присвятила прогнозам можливої нової "часткової мобілізації".

Аналітики звернули увагу на повідомлення російських ЗМІ, з яких випливає, що влада готується розпочати велику військову кампанію з метою набору додаткових 400 тис. військовослужбовців.

Росія подає кампанію як добровільне наймання професійних кадрів, а не як нову обов'язкову мобілізацію. Однак існує реальна ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмито і що регіональна влада спробує виконати поставлені перед ними завдання з вербування методом примусу.

Російська влада, ймовірно, вибрала нібито "добровольчу схему", щоб заповнити нестачу кадрів і при цьому звести до мінімуму спалахи невдоволення всередині країни. Винятково малоймовірно, що подібна кампанія дозволить залучити шукані 400 тис. дійсних добровольців, вважають у британській розвідці.

У той же час для відновлення бойової могутності Росії в Україні будуть потрібні не тільки людські ресурси. Росії потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має в даний час, йдеться в аналітичній записці.