Дієтолог: смажене, солоне та солодке прискорюють старінняЗа її словами, старіння провокують так званий оксидативний стрес, хронічне мляве запалення, а також утворення продуктів кінцевої глікації в організмі та їх надмірну кількість у крові. Продукти, які можуть спровокувати прискорення цих трьох механізмів старіння, уточнила вона, що часто входять у західну дієту.
«Вона передбачає безліч жирного, смаженого, солоного та солодкого. Ця комбінація солі, цукру та жиру якраз і призводить до запуску перерахованих механізмів старіння», — каже лікар.
Найнебезпечніше, на її думку, оброблені продукти: перероблене червоне м'ясо, ковбаси, сосиски, пельмені, карбонати, окороки, фастфуд, джанкфуд (снеки, перекушування), солодкі напої та солодке в цілому, а також промислова випічка.
Попередила фахівець і про негативний вплив трансжирів, що містяться в багатьох готових продуктах, серед яких курячі ніжки та картопля у фритюрі, обсмажені овочі, м'ясні продукти та практично вся промислова випічка, що робиться на маргарині. Дієтолог також застерегла від вживання насичених жирів, які містяться у пальмовому та кокосовому маслах, а також у кокосовому молоці.
«Найкраще їсти у свіжому вигляді, якщо вона не вимагає обробки. Також слід намагатися уникати смаження, тому що спека, особливо на відкритому вогні та на вугіллі, призводить до утворення величезної кількості кінцевих продуктів глікацій, які запускає процеси старіння», — дала порада лікар.
|
Автор: administrator
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.