Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Тарас Григорович Шевченко – символ України

Тарас Григорович Шевченко – символ України

Категорія: Позиція » Статті » Культура

Тарас Григорович Шевченко – символ України2014 рік Указом президента України оголошено Роком Тараса Шевченка та присвячено 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря. 

 

З метою реалізації в районі завдань президента України щодо належної підготовки до відзначення ювілею Великого Кобзаря, на виконання розпорядження голови Василевської районної державної адміністрації від 27.02.2013 №70 «Про план районних заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка» на базі КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я» була проведена районна конференція для вчителів української мови та літератури, учнів 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району «Велич і безсмертя великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка».

 

На конференції були присутні голова Василівської райдержадміністрації Сергій Джуган, заступник голови райдержадміністрації Любов Ханенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віталій Онищенко, директор КЗ «НМЦ» ВРР ЗО Алла Нестор.

 

Відкриваючи конференцію, Сергій Джуган наголосив: «Тарас Шевченко – це символ України, монументальна постать. Цьому підтвердження – Указ президента щодо відзначення на державному рівні 200-річчя від дня народження Кобзаря. Наша з вами місія – передавати наступним поколінням шану до творчості великого митця. Бо його творчість, його теми є темами сьогодення».

 

Лейтмотивом конференції звучала думка, що Тарас Григорович Шевченко – не лише видатний поет, мислитель, художник, а й філософ. Він залишив нащадкам неоціненне духовне надбання. Його твори закликають, підтримують, надихають. Постать Шевченка наймасштабніша з усіх за всю історію України. Його пісні, його думи – це думи мільйонів.

 

Вчитель Василівської ЗОШ I-III ст. Н. Портна представила свою роботу «Шевченко – художник». Учні шкіл району – переможці районних і обласних етапів Всеукраїнських конкурсів до 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка – представили до уваги присутніх мультимедійну презентацію «Шевченко і зарубіжжя» та свої творчі роботи. А потім у виконанні школярів прозвучала Шевченкова поезія й «Заповіт», перекладений на російську та німецьку, французьку та англійську мови, пісні на вірші великого Кобзаря.

 

По теме: Підручники з Історії України за восьмий клас. Нова програма