Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»

Категорія: Позиція » Статті » Культура
Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»Наприкінці вересня в Запоріжжі пройшов концерт для підтримки воїнів АТО, ініційований артистом Анатолієм Сердюком. Минулого тижня придбані на зібрані кошти обмундирування та амуніція були передані 55-й артилерійській бригаді, підрозділу Національної гвардії та Бердянському прикордонному загону.

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»– Навесні я зібрав агітбригаду, ми їздили піднімати бойовий дух у військових частинах, на блокпостах і полігонах, – розповів Анатолій Сердюк. – Згодом стало ясно, що у солдатів бойовий дух є, але не вистачає елементарних речей – обмундирування, амуніції. Спільно з обласною радою ветеранів прикордонних військ вирішили провести концерт «Підтримай військо України!», зібрати кошти, закупити необхідне й передати запорізьким учасникам АТО.

Я запросив своїх друзів-колег киян — народних артистів України Олега Марцинківського, Олега Дзюбу, харків’ян – мого співавтора поета Віктора Курінного та виконавця моїх пісень Олександра Григор’єва із популярного у 80-ті роки ВІА «Красные маки», запоріжців – Юрія Шкитуна, Армена Ованесяна, Юрія Іваськевича, Юлію Куценко, Ірину Алексанову, ансамблі «Одна родина», «Крапка», «Оксамит» та інших артистів. Усі виступали без оплати, ми оплатили лише проїзд і харчування.

Був повний зал шанувальників української естради, майже тисяча проданих квитків. Запоріжці кидали гроші в скриньку навіть після концерту. Палац культури «Дніпроспецсталь» безоплатно надав зал, готель «Шератон» – номери для артистів, кошти перерахували медуніверситет, страхова фірма «Роксолана», КБ «Прогрес», комбінат «Запоріжсталь», Укрпошта. Акцію підтримали міський голова та міськвиконком. Загалом ми зібрали рекордні для подібних концертів 60 000 грн.

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»Ми зв'язалися з командирами частин, узгодили список потреб. Шукали речі по всій Україні, виходили на виробників, вибирали якісне й недороге, щоб закупити побільше, також відпрацювали логістику доставки до Запоріжжя та у військові частини.

Загалом закуплено: утеплені чоботи на поліуретановій підошві – 200 пар, термобілизна – 60 комплектів, рукавиці (спеціальні рукавиці на липучці, які в разі потреби відкривають пальці для стрільби) – 150 пар, термошкарпетки 260 пар, термоустілки – 100, плащ-намети – 12, радіостанції для прикордонників – 10 шт.

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»Від себе особисто я передав воїнам диски з піснями про рідний Запорізький край, крім того, ми додали ще й малюнки від школярів СШ №88.

11 листопада передали вантаж артилеристам. В Уральських казармах нас зустрічали командир 55-ї артбригади, замполіт і журналісти. Згідно накладній оприходували речі на склад. Заступник командира з роботи з особовим складом підполковник Ігор Немінський запевнив, що через кілька днів речі будуть передані батареї, яка проводитиме ротацію підрозділу під Донецьком, а листи й малюнки одразу віддадуть на передову, солдати їх почитають, а потім зателефонують дітям і подякують за підтримку.

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»13 листопада на території частини Нацгвардії №3033 ми передали чергову порцію допомоги виконуючому обов’язки командира полковнику Анатолію Мацюку. Згідно документів речі були передані на військовий склад.

14-го листопада до Запорізького музею історії прикордонних військ (вул. Магістральна, 72) прибула забирати речі вантажівка з воїнами-прикордонниками на чолі із заступником начальника Бердянського прикордонного загону з матеріально-технічного забезпечення Євгеном Бабенком. Бердянські прикордонники несуть службу по всьому узбережжю Азовського моря від Бердянська до Чонгара. Голова обласної ради ветеранів прикордонних військ полковник Анатолій Капінус наголосив, що найбільшу допомогу прикордонникам надає підприємство АО «Мотор Січ».

Анатолій Сердюк: «У зоні АТО солдатам не вистачає елементарних речей!»Як вважає Анатолій Сердюк, благочинна акція виконала кілька завдань. По-перше, артисти-активісти зібрали гроші й закупили потрібні речі для воїнів, по-друге, викликали шквал патріотичних почуттів у людей, по-третє, показали запоріжцям українських артистів і прорекламували українську естраду.

По-четверте, як говорять самі солдати, подібні акції підтримують їх морально, бо вони відчувають зв’язок із населенням і реальну підтримку: народ і армія – єдині.

На жаль, держава в силу багатьох причин не виконує свої обов’язки, тому простим громадянам доводиться ці функції брати в свої руки. Тому ми впевнені, що багатьом волонтерам, також і Анатолію Сердюку, ще не раз доведеться проводити благодійні акції.

Вікторія КИРИЛЕНКО, фото Олександра ПРИЛЕПИ