Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як відкрити ательє з пошиття та ремонту одягу

Як відкрити ательє з пошиття та ремонту одягу

Категорія: Позиція » Статті » Жіночий клуб
Як відкрити ательє з пошиття та ремонту одягу Сьогодні немає проблем з покупкою готового одягу, але більшість людей все ж віддають перевагу індивідуальному пошиву. Адже зшитий на замовлення одяг завжди сидить краще, а також ви сміливо можете бути впевнені, що вона в одному екземплярі. Попит, як відомо, народжує пропозиції, і багато людей, які вміють і люблять шити, замислюються над створенням власного бізнесу.
 

Директор ательє-студії пошиття одягу Наталія Кулик розповіла про те, як відкрити невелику майстерню з пошиття та дрібного ремонту одягу, а також поділилася власними секретами успіху.

За якими правилами вибирали місце і приміщення?

- Найкраще приміщення, коли воно майстру до душі. Алене менш важливим є і те,на яку аудиторіюви розраховуєте. Я, наприклад, можу брати на себе дуже впливових і відомих клієнтів ,які можуть дозволити пошити плаття мінімум за 1500 грн. Тому і шукала для себе приміщення в центрі міста.

Який повинен бути стартовий капітал?

- Якщо починати так як я починала то $ 3 тис вистачить з головою. Коли я відкривала ательє, у мене вже був оверлок і одна швейна машинка. Але якщо  улюдини нічого немає ,крім досвіду і бажання, то потрібен парогенератор обов'язково, стіл розкрійний хоча б 80 см в ширину і 2,20 см в довжину, побутові оверлокі, один помічник, якщо ви не будете справлятися. Для такого страта потрібно буде близько $ 5 тис. Перед стартом проекту слід продумати де ви будете купляти розхідні матеріали, тканину, блискавки, ґудзики (пуговицы)

Ваші клієнти заразбільше шиють новийодяг або ремонтую стару, і яка цінова політика ательє?

- У нашому ательє йде великий упор на пошиття одягу .Якщо говорити про ремонт, то я б сказала у нас він навіть трохи завищений, ніж у інших точках. Наприклад, щоб просто вкоротити штани або джинси - 60 грн, з крайкою - 80 грн і якщо хочуть терміново-120 грн. Пошиття сукні стартує від 800грн і до$ 2 тис. Пальто в середньому 3 тисгрн. Найлегший плащик без ґудзиків, кнопокі блискавок 1500 грн.

В ательє є сезонність роботи, коли найбільш еприходять клієнти?

- Як такої сезонностіто немає, все залежить від погоди. Наприклад, літо спекотне, а потім різко пішов дощ,одразу люди побігли. Також коли йде дощ, а потімрізко спека, знову побігли шити нові наряди. Чим частіше змінюється клімат, тим краще для нас. Дехто каже, що січень самий не продуктивний місяць, але цене для ательє. Також, наприклад, пальто складніше пошити ніж, плаття, тому ми менше встигаємо взимку, ніж влітку.

Як потрібно рекламувати ательє, щоб залучити клієнтів?

- Сама ефективна реклама - вивіска. Також залучати клієнтів можна за допомогою рекомендації, але ви повинні бути асом своєї справи. Буває таке, що людина чимось незадоволена, тоді краще подарувати йому ці сукні або спідницю і нехай він іде з Богом. Також якщо біля вашого ательє є тканинний магазин і хороша вивіска вважайте, що успіх вже на шляху до вас. Не буду приховувати, що іноді розміщую оголошення в інтернеті, це теж свого роду хороший вид реклами.

Скільки грошей приносить ательє в місяць?

- Якщо ательє в центрі міста імає хорошу репутацію,то прибуток може бути близько 50тис гривень.

 

Джерело  club.tk-furnitura.com.ua


По теме: