Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Трускавець - перлина "Легень Європи"

Трускавець - перлина "Легень Європи"

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Трускавець - перлина "Легень Європи" Трускавець - відоме курортне місто, яке знаходиться в Львівській області. Це як раз той випадок, коли добра слава міста значно перевершує його розміри.
 
Тут цілий рік багатолюдно. Тисячі гостей приїжджають сюди, щоб відпочити і оздоровитися. Повітря тут незвичайний - не дарма Карпати називають "Легенями Європи".

З Києва до Трускавця найзручніше добиратися прямим автобусом. У порівнянні з поїздом це дозволить заощадити і час, і гроші при більшому рівні комфортності. Квиток коштує 320 гривень. Швидше можна тільки долетіти. Переліт займе трохи більше години. Але літаки на цій лінії не надто комфортабельні. Та ще потім потрібно буде півтори години і близько 40 гривень, щоб дістатися автобусом до Трускавця.

Курорт Трускавець і його околиці багаті наземними і підземними мінеральними водами різного типу. Лікувальними якостями володіють 14 джерел. Найвідоміші - "Нафтуся", "Юзя", "Марія", "Софія", "Броніслава". Проживання в готелях дешевше, ніж на світових курортах. Номер в Трускавці коштує від 500 гривень з людини в тризірковому готелі. Щоб зекономити, можна або поселитися в менш комфортабельній готелі, або зняти квартиру. Вона обійдеться в середньому 350 гривень. Туристична популярність Трускавця стала причиною великого попиту на придбання тут нерухомості, українці з усіх частин країни активно цікавляться як будинками, так и квартирами, продаж квартир у трускавці зможе допомогти заощадити на відпочинку и є непоганою інвестицією.

Крім лікувальної мінеральної води, ця курортна зона багата покладами "гірського воску" - озокериту. Його єдине родовище знаходиться в чотирьох кілометрах від курорту - у місті Бориславі. А трускавецька сіль "Барбара", яку добувають з високомінералізованих ропи, успішно конкурує із знаменитою Карлово-варською сіллю.

Кафе, бари, ресторани переповнюють вулиці міста. Ціни різні, залежать від рівня закладу, послуг, що надаються і якості обслуговування. Кожен може вибрати відповідне і доступне. Багато ресторанів і клубів міста Трускавця знаходяться в одній будівлі. Середній рахунок за обід з трьох страв коливається від 150 і вище гривень. Багато закладів крім кухонь різних країн світу готують дієтичні страви.

Щоб не псувати собі відпочинок, найпростіше купити путівку до будь-якого санаторію або рекреаційно-оздоровчого комплексу. Розібратися з їх різноманіттям допоможе інтеренет. При багатьох готелях знаходяться медичні центри, в яких є стандартний комплекс медичних послуг. В оплату входять проживання, харчування діагностика, консультація лікаря, фізпроцедури і багато іншого. Однак коштує такий комплекс послуг недешево. Тому радимо купувати путівку на мінімальний термін, а далі або продовжити, або вже на місці вибрати інший варіант. Наприклад, можна заощадити, якщо зняти квартиру, а для лікування придбати курсівку в санаторії.

При бажанні Трускавець можна обійти пішки за годину. Громадський транспорт представлений маршрутками. Вартість проїзду - 1 гривня. Вартість таксі за домовленістю - від 10 гривень за кілометр. Але таксисти, відчуваючи іногородніх, завжди запрошують максимальну ціну. А улюбленим засобом пересування місцевих жителів є велосипед. Трускавець знаходиться на висоті 450 метрів над рівнем моря. Кліматичні умови дозволяють відпочивати і оздоровлюватися круглий рік. Взимку тут бувають морози до мінус 30, однак, як правило, це триває всього кілька днів.
 
По теме: