Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Профілактика вірусів у дітей без ліків

Профілактика вірусів у дітей без ліків

Категорія: Позиція » Статті » Здоров'я
Профілактика вірусів у дітей без ліків Лікарі сходяться на думці, що імунітет дітей до трьох років вирізняється підвищеною вразливістю, малюки дуже чуттєві до всіляких вірусів, і ситуації, коли діти такого віку за зиму хворіють на застудні хвороби до 5-6 разів не рідкість. Найжахливіше те, що дуже часто банальна застуда у дитини, ГРВІ або ГРЗ обертається ускладненнями - бронхітом або пневмонією. Саме тому треба прикладати максимум зусиль для того, щоб хворобу попередити, а не лікувати.

Загартування. Привчати дитину обливатися прохолодною водою і любитиконтрастний душ бажано якомога раніше (можна з перших днів життя) і найкраще влітку. Починайте з помірно теплої води іраз в 4-5 днів знижуйте температуру на 1 градус. Але, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи. Важливо тільки, щоб ви привчали дитину до загартовування в абсолютно здоровому стані.

Прогулянки на свіжому повітрі. Гуляти потрібно кожен день, не зважаючи на погодні умови. Варіюється тільки кількість часу, який дитина проведе на вулиці. Якщо на дворі дощ, сніг, вогкість або мороз обмежте прогулянку півгодиною. І стежте за тим, щоб малюк був тепло вдягнений, але не утеплюйте його занадто - це може тільки нашкодити. Дуже добре, якщо дитина любить грати на свіжому повітрі - це корисно і для зміцнення імунітету, і для роботи мозку, якому приплив кисню життєво необхідний.

Провітрюйте приміщення. Ви зробите дві корисні справи одночасно, якщо в той час поки малюк буде проводити час на вулиці, провітрите його кімнату. Мікроби дуже люблять жити і розмножуватися в задушливих, поганопровітрюваних приміщеннях, а ось свіжого повітря вони смертельно бояться. Якщо в дитячій недостатньо вологе повітря, придбайте корисний пристрій - зволожувач повітря.

Фізкультура і спорт. Вам пощастило, якщо вашадитина любить рухливі ігри і спорт. У цьому випадку, головне - направити його енергію в мирне русло. Плавання, футбол, танці, фігурне катання - нехай обирає на свій смак. Сильні, спортивні люди завжди хворіють рідше - це аксіома, яка не потребує доказів.

У тому випадку, якщо ваша дитина віддає перевагу спокійним захоплення, привчите його робити регулярно ранкову зарядку. Не хоче? Покажіть приклад! Користь, як вирозумієте, потрійна: ви здорові, дитина здорова, та й загальна справа зближує.

У розпал епідемії. Профілактичнізаходи виявилися ефективними? Відмінно! Але в період епідемій все-таки прийміть заходи додаткові заходи, зараз, щоб протистояти вірусам, потрібно особливо постаратися.

Можна використовувати гомеопатичні засоби, в широкому асортименті представлені в аптеках, але перш проконсультуйтеся з педіатром, якому довіряєте. Виходячи на прогулянку, змащуйте носик малюка оксоліновою маззю. Намагайтеся не відвідувати місця великогоскупчення людей і стежте за тим, щоб малюк тимчасово не спілкувався з дітьми, уяких є ознаки застуди.

 

Джерело ya-matusya.com.ua

 

По теме: