Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ігор БАТРАК: «Головне – вірити в можливість змін на краще!»

Ігор БАТРАК: «Головне – вірити в можливість змін на краще!»

Категорія: Економіка, Регіон, Агросектор
Ігор БАТРАК: «Головне – вірити в можливість змін на краще!» Процес децентралізації влади в Україні триває. На 30 квітня Центральна виборча комісія призначила вибори голів та депутатів у 40 об’єднаних територіальних громадах по всій країні. На території Запорізької області – у восьми. До складу цієї вісімки увійшла й новостворена Великобілозерська сільська ОТГ.
 
 

Її мешканцям дуже скоро доведеться робити вибір– кому віддати свій голос. Без сумніву, перемога буде за тим, хто вже заявив про себе реальними справами, має чітку громадську позицію, та насправді дбає про розвиток території. Керівник Великобілозерського відділення ТОВ «Преображенське», депутат Запорізької обласної ради Ігор Батрак є саме такою людиною.

 

Цілком природно, що його поважають та підтримують не тільки односельці-білозерці, а й жителі всього району. За результатами опитування, стосовно майбутніх виборів, проведеного на території Великобілозерського району інститутом соціологічних досліджень, Ігор Батрак є лідером перегонів. Користуючись нагодою, ми зустрілися для розмови.

 

На території Великобілозерського району існує дуже багато нагальних проблем, які не вирішувалися роками. В разі обрання головою громади, з чого почнете виправляти ситуацію?

– Зі створення стратегічного плану розвитку території на найближчі десять років. В цьому документі будуть визначені основні пріоритети нашої роботи. Якщо казати про напрямки, по-перше, треба приділити увагу дуже поганому стану доріг. По-друге, необхідно створити комунальні підприємства, які будуть працювати на території району. Завдяки цьому ми зможемо частково подолати безробіття. По-третє, покращити матеріально-технічну базу наших закладів освіти. І насамкінець, розвиток логістичної інфраструктури. Це дозволить налагодити безперебійне сполучення між населеними пунктами громади. Я вважаю, що цим повинно займатися комунальне підприємство, яке і буде здійснювати перевезення. Також є ще декілька важливих аспектів: перший з них – медицина. Необхідно докласти максимум зусиль, щоб зберегти лікарню. Медичне обслуговування населення повинно знаходитись на належному рівні. Другий – кадри. Справа в тому, що сьогодні система їх підготовки майже повністю зруйнована, принцип соціального ліфту не функціонує. Треба створити умови, які дозволять нашим дітям, які отримали освіту, наприклад, у Запоріжжі, повертатися працювати додому. Ми зробимо все, щоб забезпечити їм працевлаштування. Одним з інструментів вирішення цієї проблеми, знову ж таки, мають стати комунальні підприємства, які будуть створюватися за рахунок коштів бюджету громади. Все це, я вважаю, допоможе повернути довіру до влади.

 

Реалізувати плани, про які Ви розповіли, одній людині не під силу. Чи є у Вас команда однодумців, з якою йдете на вибори?

– Так, вона вже сформована. Але, незважаючи на це, ми відкриті до співпраці, навіть з тими, хто не поділяє наших поглядів на шляхи розв’язання тих чи інших проблем. Тому що інтереси людей повинні бути понад усе. Я маю на увазі депутатів громади, яких буде обрано. Головне, щоб вони мали бажання працювати. Обирати, безумовно, людям. Їх думка – сама вірна. Але треба прийти на вибори і висловити власну точку зору. Головне – треба вірити в можливість змін на краще! Тим більше, що держава дійсно дає шанс стати господарем своєї долі.

 

Що саме підштовхнуло Вас взяти участь у виборах голови громади?

– Можна розповідати дуже довго та назвати багато причин. Але головне – я хочу, щоб наші люди жили добре. Тому буду й надалі робити для цього все, що від мене залежить!

 

Відверто

 

Говорять люди…

Андрій БАКУТА, директор ТОВ «Сільськогосподарський ВК ім. Гагарина»

Я знаю Ігора Батрака щонайменш сім років. Ще з тих часів, коли працював заступником Великобілозерського сільського голови. Ми не тільки колеги, а і друзі. За багато років він довів, що є людиною слова і діла, здатною приймати рішення та нести за них відповідальність. Свого часу він успадкував майже повністю розвалене господарство, але зумів не тільки відродити його, а й дати нове дихання. Крім того, він бере активну участь у житті району, надає допомогу всім, хто звертається до нього. Не помилюсь, якщо скажу, що Ігор Батрак – людина, на яку Великобілозерський район чекав не один рік. Це – справжній лідер, здатний об’єднати навколо себевсіх, кому не байдужа доля його малої Батьківщини, й направити ці зусилля на користь громаді!

 

Олександр КОРАБЛЬОВ, директор агрофірми «Гюнівська»

Про Ігора Івановича можу сказати тільки добрі слова. Це – справжній керівник, хазяїн, висококваліфікований спеціаліст. Завдяки його ініциативі ми створили символічну команду з директорів агрофірм та спільними зусиллями намагаємось вирішувати проблемні питання. Знаю, що Ігор вирішив балотуватися на посаду голови громади. Це дуже велика відповідальність! Але я більше ніж впевнений, він впорається з труднощами та викликами, що в разі обрання постануть перед ним.

 

Віктор БУЦ, перший голова Великобілозерської районної державної адміністрації

У нього є дуже цінний досвід – він вміє все починати з нуля. Свого часу я пройшов через це, коли у 1993 році став першим представником президента. Починаючи аналізувати, розумієш, що новоствореній громаді потрібен саме такий керівник – досвідчена ділова людина. До того ж дуже важливо, що його поважають люди. І якщо їм хтось скаже – не голосуйте за Батрака, вони все одно зроблять так, як вважають за потрібне.

 

Любов ВАСИЛЕНКО, педагог-організатор, вчитель художньої культури та образотворчого мистецтва Великобілозерської ЗОШ №3

– Він завжди відкритий для людей. Не пригадаю, щоб хтось колись звернувся до нього за допомогою і почув відмову. Знаю, що Ігор Іванович допомагає всім школам району, дитячим садкам тощо. Також завжди виступає меценатом на різних святах та заходах. Вважаю, якщо його буде обрано головою Великобілозерської об’єднаної територіальної громади, люди від цього тільки виграють.

 

Джерело Позицiя

 

 

Олег ВАЛИК, фото Володимира САЛЬНІКОВА

 

С фотоотчетом Вы можете ознакомиться здесь