Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Запорізька політехніка збільшить прийом іноземних студентів

Запорізька політехніка збільшить прийом іноземних студентів

Категорія: Суспільство, Регіон

Запорізька політехніка збільшить прийом іноземних студентів На головній події освітньої галузі України – XII Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2021» й виставці освіти за кордоном «World Edu» Національний університет «Запорізька політехніка» здобув почесну нагороду – Гран-прі «Вища освіта України», що надається провідним вишам, які мають стабільно високі показники міжнародної співпраці, освітньої та науково-інноваційної діяльності. Серед нагород – золота медаль у номінації «Діяльність закладу вищої освіти з розвитку експорту освітніх послуг». Це важливі відзнаки для колективу за сумлінну та наполегливу роботу.


На виставках, які пройшли 26–28 травня в Київському Палаці спорту, взяли участь 583 заклади вищої, фахової передвищої та післядипломної педагогічної освіти, наукові установи, заклади професійно-технічної освіти, загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, органи управління та місцевого самоврядування; відбулося 90 вебінарів і заходів.

Організатор – компанія «Виставковий Світ», за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Привітання учасникам, організаторам і гостям надіслали голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков.


Мета виставки – об’єднати учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти, показати розвиток національних і міжнародних освітніх проектів і програм, презентувати інноваційні досягнення. Важлива увага приділялась популяризації системи української освіти в усьому світі.


На сьогодні українська освіта за кордоном затребувана. Вітчизняні ВНЗ мають достатньо потенціалу для конкуренції за частку ринку освітніх послуг. Нагадаємо, у травні 2005 року Україна приєдналася до Болонського процесу. Експерти відзначають, що цей освітянський стандарт позитивно впливає на інтеграцію української освіти в єдиний європейський освітній простір.

На сьогодні в Україні понад 240 вищих навчальних закладів займаються підготовкою фахівців для інших країн. Двері українських ВНЗ щорічно відкриваються для студентів із більш ніж 150 держав. Приблизно 30 відсотків із них – це громадяни пострадянського простору. Український державний центр міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України є офіційним державним джерелом інформації з питань навчання іноземних студентів в Україні.

 

Виставковий стенд Національного університету «Запорізька політехніка» високо оцінили провідні освітяни та науковці країни. Серед нагород вишу – диплом «За активну участь і професійну презентацію освітніх і наукових досягнень». Перший проректор Едуард Гугнін нагороджений дипломом за активну діяльність із розробки і впровадження інноваційних програм і технологій для підвищення якості освіти. Виконуючий обов’язки ректора, проректор із науково-педагогічної роботи і виховання студентів, професор Сергій Яримбаш відзначений Почесною грамотою за вагомий особистий внесок у забезпечення сучасного розвитку національної освіти і науки.

 

Щороку зростає кількість іноземних студентів, що вирішили здобувати вищу освіту в Національному університеті «Запорізька політехніка». Надзвичайно актуальним і амбітним для вишу є залучення іноземних громадян на навчання; керівництво ставить за мету значне розширення контингенту таких студентів. На навчальний рік 2021–2022 для іноземців пропонується курс довузівської підготовки та на спеціальностях за англомовною програмою. Популярними є менеджмент, право, економіка і будівництво.

 

На виставці представники Запорізької політехніки провели профорієнтаційну роботу, надаючи вичерпну інформацію учням, батькам, студентам щодо особливостей вступу, програм навчання, напрямків підготовки й спеціальностей.

 

Здобутки Запорізького краю успішно презентовані багатьма закладами, в тому числі і комунальним закладом вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради. Департамент освіти і науки Запорізької міської ради у співпраці з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» презентували освіту Запоріжжя, освітню інтернет-платформу «School_Z» для забезпечення сталого й якісного навчального процесу.

 

Інтерактивні панелі, 3D-принтери від українських виробників, комплексні рішення для організації навчального простору й оснащення кабінетів «під ключ», меблі для шкіл і дитячих садочків, спеціальних закладів, інклюзивно-ресурсних і реабілітаційних центрів демонстрували обізнані в технічних питаннях українські виробники й постачальники.

 

Вкотре виставка підтвердила, що вона є ефективним інструментом для популяризації усіх ланок системи освіти, формування її позитивного іміджу, опанування передових ідей і досвіду. Захід відбувся з обов’язковим дотриманням рекомендацій МОЗ України щодо організації протиепідемічних заходів на період дії адаптивного карантину.

Зазначимо, раніше Національний університет «Запорізька політехніка» взяв участь у Міжнародній спеціалізованій онлайн-виставці «Освіта та кар’єра-2021» і отримала Гран-Прі в номінації «Інтеграція вітчизняної науки і освіти у міжнародний простір».

 

В умовах карантинних обмежень виставка, яка надає можливість усім закладам освіти продемонструвати свої здобутки, а відвідувачам – дізнатись багато корисної інформації та визначитись з майбутньою професією, проходила віртуально із використанням новітніх онлайн-технологій, на базі двох сайтів: для українських учасників – osvitaexpo.com.ua, для іноземних – online.edu-abroad.com.

 

Загальна кількість учасників на двох сайтах – 86 закладів освіти з Німеччини, Чехії, Польщі, Словаччини, Канади, Литви, Кіпру, Ізраїлю, із них 32 українські. В онлайн-форматі на базі платформ ZOOM та «Click Meeting» відбулися більш ніж 72 конференцій, презентацій, круглих столів та майстер-класів, які проводили представники Національної академії педагогічних наук України та Державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України. За два дні сайт osvitaexpo.com.ua відвідало понад 8500 унікальних відвідувачів.

 

Національний університет «Запорізька політехніка» удостоєний почесного звання «Лідер вищої освіти України». Доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, кандидат економічних наук Родіон Севастьянов, керівник Навчально-наукового центру інтернаціоналізації та міжнародного співробітництва, кандидат економічних наук, доцент Дмитро Плинокос нагороджені дипломами за активну участь у семінарах виставки і презентації освітніх інноваційних технологій.

У абітурієнтів була можливість ознайомитися з особливостями вступу до навчальних закладів, зокрема, Національного університету «Запорізька політехніка», вибору майбутньої професії, бакалаврських та магістерських програм, підготовчих курсів і дізнатися про специфіку здобуття освіти в Україні та за кордоном.

 

Вікторія ШЕПЕЛЄВА

 

Источник Позиция