Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Всі сайти в Україні повинні перейти на державну мову

Всі сайти в Україні повинні перейти на державну мову

Категорія: Головне, Політика, Суспільство
Всі сайти в Україні повинні перейти на державну мову З 16 липня всі сайти та комп'ютерні програми в Україні мають повністю перекласти державною мовою. Про це заявив мовний омбудсмен Тарас Кремень.

Друга та сьома частини закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» поширяться на інтернет та інтерфейси програм.

Нові норми зобов'яжуть власників усіх інформаційних ресурсів, включаючи сайти та соціальні мережі, перекласти їх українською мовою, повідомив уповноважений із захисту державної мови країни. Кремінь також додав, що сайти будуть відкриватися українською за замовчуванням.

Уточнюється, що екрани телефонів, пральних машин, автомобілів та інших товарів із комп'ютерним інтерфейсом також підпадають під нову норму.

Раніше відповідно до того ж закону в Україні заборонили друковані ЗМІ лише російською мовою. Згідно з документом, відтепер друковані ЗМІ можуть видаватися та поширюватись будь-якою іншою іноземною мовою, якщо їх тираж українською мовою становить не менше половини всього асортименту.