Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні росте попит на тонометри

В Україні росте попит на тонометри

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

В Україні росте попит на тонометри Артеріальний тиск - один із основних показників здоров'я, за яким потрібно стежити. При вимірі враховуються два параметри: систолічний, або верхній — тиск, який кров чинить на стінки артерій в момент скорочення серцевого м'яза, і діастолічний, або нижній — тиск у момент розслаблення серцевого м'яза. Дізнатися, який у вас тиск можна лише за допомогою тонометра. Розповімо все про тонометри, їх види та про те, на що звернути увагу при виборі тонометра.


Тонометр відноситься до категорії товарів під назвою – медична техніка. Такі пристрої використовуються у багатьох країнах світу. Медтехніка в Україні в дуже широкому асортименті представлена на майданчику rehamed.in.ua.

 

Звичайно, тонометр насамперед необхідний тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання, особливо на гіпертонію. Якщо регулярно вимірювати тиск, можна помітити його підвищення задовго до кризи. Контроль тиску також дозволяє з'ясувати, у яких ситуаціях він підвищується, наскільки і з якою періодичністю, чи призначитилікування. На основі показань слід виробити правильну поведінку та підтримувати артеріальний тиск у нормі.


Це важливо!

Ускладненням гіпертонії, результатом неправильного лікування або його відсутності може стати інфаркт, інсульт, сліпота, ниркова недостатність. Є лише один спосіб уникнути небезпечних ускладнень – підтримання нормального рівня артеріального тиску. Від хворого при цьому вимагається постійний самоконтроль, який полягає в регулярному вимірі тиску та своєчасному прийомі призначених лікарських препаратів.


Автоматичні тонометри

Сучасні автоматичні тонометри відрізняються точністю, функціональністю, а також простотою використання.

Втім, слідкувати за тиском треба і тим, хто цілком здоровий. На жаль, здоров'я не дається нам раз і назавжди, коливання тиску часто проходять безсимптомно, причому вони можуть сигналізувати про проблеми, при яких потрібно негайно звернутися до лікаря.


Види тонометрів

За типом роботи всі тонометри поділяються на три групи:
 
Функціональність тонометра

Тонометри з великим екраном, великим шрифтом, а також функцією озвучування результатів допоможуть виміряти тиск людям, які мають проблеми із зором.


Механічні. Це звична для всіх модель, яка використовувалася довгі десятиліття, практично не змінюючись. Механічний тонометр складається з манометра, на циферблаті якого стрілка показує тиск, манжети, груші для нагнітання повітря і фонендоскопа. Це нескладний пристрій, зламати його майже неможливо. Проте зручним механічний тонометр не назвеш: по-перше, механічні тонометри громіздкі, а по-друге, їхнє використання вимагає певної навички. Щоб дізнатися тиск, потрібно вслухатися в тони і одночасно стежити за стрілкою манометра, а це непросто, особливо людям із слабким зором та слухом. При цьому механічні тонометри найдешевші, а якщо вміти ними правильно користуватися, можна отримати точні дані вимірювань. Сьогодні механічні тонометри найчастіше використовують у державних медустановах. Якщо ви не є професійним медичним працівником, краще придбати напівавтоматичний або автоматичний тонометр.


Напівавтоматичні. У напівавтоматичних тонометрах повітря закачується в манжету вручну, але дані про тиск відображаються на електронному екрані автоматично. Крім тиску такі моделі часто вимірюють також і пульс. Напівавтоматичні тонометри коштують відносно недорого, користуватися ними просто, кожен впорається з ними без сторонньої допомоги. Точність їхня дуже висока.


Автоматичні. Найдорожчий тип тонометрів. Однак він користується попитом завдяки зручності, точності та компактності. Автоматичний тонометр є манжетою з закріпленим на ній монітором, на якому відображаються дані про тиск і пульс. Такі тонометри можуть запам'ятовувати значення останніх вимірювань, тому пацієнт отримує можливість порівняти їх. Найсучасніші моделі можуть відзначати аритмію, вираховувати середні показники за певний період. Плюс автоматичних тонометрів у тому, що при їх використанні повністю виключено помилки, що виникають через людський фактор.