Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Із СІЗО випустили Семена Семенченка

Із СІЗО випустили Семена Семенченка

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Із СІЗО випустили Семена Семенченка Український суд змінив запобіжний захід екс-депутату Верховної Ради, колишньому командиру батальйону «Донбас» Збройних сил України (ЗСУ) Семену Семенченку. 

Підозрюваного у причетності до створення приватної військової компанії (ЧВК) Семенченка випустили із СІЗО та відправили під цілодобовий домашній арешт. Зазначається, що раніше Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України просило відпустити колишнього командира батальйону ЗСУ для участі у бойових діях.

Наприкінці березня 2021 року Служба безпеки України (СБУ) заявила про припинення діяльності незаконної ПВК, спрямованої на підготовку тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки. В організації приватної військової компанії звинуватили Семенченка та агента Національного антикорупційного бюро Євгена Шевченка.

Згодом у СБУ повідомили, що Семенченко влаштував обстріл телеканалу «112 Україна» з гранатомета під час виборчої кампанії до Верховної Ради у липні 2019 року. У відомстві назвали те, що сталося терактом, і припустили, що він «був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні».