Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ми пам'ятаємо подвиг своїх героїв - і минулого, і сьогодення

Ми пам'ятаємо подвиг своїх героїв - і минулого, і сьогодення

Категорія: Політика, Суспільство
Ми пам'ятаємо подвиг своїх героїв - і минулого, і сьогоденняУ нашій історії є чимало дат, про які пам'ятають і пам'ятатимуть ще багато поколінь українців. Одна з них припадає на сьогодні: цього дня, 22 червня 1941 року, нацистська Німеччина напала на СРСР.
 
На це протистояння припало близько третини всіх людських втрат у Другій світовій війні. Вона увійшла в історію як найбільш кровопролитна бійня в історії планети. Небачена досі жорстокість, масова руйнація міст, депортації, знищення людей за національною ознакою - ось чим характеризувалася та війна, після якої Європа буквально лежала в руїнах. І якби не героїзм радянських солдатів, які зупинили «коричневу чуму», невідомо, яким би сьогодні був світ навколо нас.
 
Українські воїни також доклали чимало зусиль до того, аби нацизм припинив свою ходу Європою. За підрахунками Інституту історії НАН України, під час тієї війни загинуло 3,5-4 мільйони наших співгромадян, у партизанських формуваннях - від 40 до 60 тисяч. Прямі людські втрати країни становили 8-10 мільйонів осіб - життя, які були віддані за те, щоб не допустити гегемонію нацизму на планеті.
 
Сьогодні, через 81 рік від тих подій, українські воїни борються на своїй землі з російськими окупантами. Які так само, що й німці 1941-го, підло напали на нашу країну, прикриваючись при цьому необхідністю «денацифікації» України.
 
Історія - уперта річ, яка рухається за спіраллю. Падають імперії, скидаються диктаторські режими - це людство вже проходило неодноразово. І якщо Україні судилося підтвердити це правило у боротьбі з агресором – значить, так тому й бути. Герої нашого часу, бійці ВСУ і добровольці, пам'ятають про те, як їхні пращури вибивали зі своєї території ворога. А генетичну пам'ять витравити практично неможливо. До того ж, як показує досвід, найчастіше перемагає у війні той, на чиїй стороні правда. І це - саме той випадок.