Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ: Зеленський відправить у відставку голову СБУ

ЗМІ: Зеленський відправить у відставку голову СБУ

Категорія: Головне, Політика
ЗМІ: Зеленський відправить у відставку голову СБУУкраїнський президент Володимир Зеленський планує відправити у відставку голову Служби безпеки України Івана Баканова. Про це стало відомо виданню Politico.

За інформацією джерел видання, Зеленський хоче піти на такий крок через непрофесіоналізм Баканова, а також через те, що деякі співробітники СБУ високого рангу залишили свої посади після початку війни. "Ми не задоволені його управлінськими навичками, тому що зараз потрібні навички антикризового управління, якими, як ми вважаємо, він не має", - розповів один з них.

Цим питанням займається дипломат однієї із західних країн, який консультував Україну з питань реформ, необхідних для модернізації служби. Наголошується, що на даний момент більша частина діяльності СБУ здійснюється з апарату президента, а також людьми, які знаходяться в гарних відносинах з Зеленським та головою його офісу Андрієм Єрмаком.

При цьому один із співрозмовників Politico вважає, що забезпечити плавну заміну Баканову на тлі війни може бути непросто. А сам Зеленський переймається тим, як відставку в його близькому оточенні оцінить громадськість.