Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Києві виключили можливість вступу України до ЄС раніше 2029 року

У Києві виключили можливість вступу України до ЄС раніше 2029 року

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Києві виключили можливість вступу України до ЄС раніше 2029 року Директор урядового офісу координації євроінтеграції України Наталія Форсюк заявила, що країна навряд чи зможе приєднатися до Євросоюзу в найближчі 7 років. За її словами, євроінтеграція України можлива лише не раніше 2029 року.

«Раніше — малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яку потрібно ухвалити та імплементувати. Ми маємо жити за європейськими законами», — зазначила Форсюк.

При цьому з погляду представника офісу з координації євроінтеграції України самі переговори про приєднання української сторони до об'єднання можуть стартувати на початку 2023 року.

Лідери ЄС погодилися надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до союзу на саміті 23 червня. Це рішення відкрито підтримала низка глав європейських держав. Проте відповідний крок не гарантує прискореного вступу Києва чи Кишинева до Євросоюзу. Більше того, низка ЗМІ неодноразово вказувала на те, що процес інтеграції тієї ж України може тривати понад 10 років.

Раніше повідомлялося, що в Єврокомісії вказали на необхідність проведення важливих реформ та серйозної роботи з боку Києва для просування України шляхом євроінтеграції.