Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава Мюнхенської конференції з безпеки назвав Медведєва клоуном

Глава Мюнхенської конференції з безпеки назвав Медведєва клоуном

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава Мюнхенської конференції з безпеки назвав Медведєва клоуномГолова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген назвав заступника голови Ради безпеки Росії та екс-президента країни Дмитра Медведєва клоуном, повідомила 18 червня газета Bild.

"Медведєв сьогодні - клоун, вибачте, що я повинен говорити це вголос", - сказав Хойсген на Міжнародному симпозіумі морських держав.

Дмитро Медведєв із середини березня майже щодня коментує політичну ситуацію в телеграм-каналі. Свій перший пост заступник голови Ради безпеки присвятив темі «шаленої русофобії Заходу», яка «закладалася США та їх сателітами». Після цього він неодноразово критикував західні країни за санкції проти Росії, а також звинувачував Сполучені Штати та Євросоюз у «подвійних стандартах».

У пості від 19 червня Медведєв порівняв обіцянки прийняти Україну до Євросоюзу за дотримання низки умов з тим, як у СРСР обіцяли побудувати комунізм. На думку політика, реальні терміни вступу України до ЄС є «серединою століття», при цьому він припустив, що на той час ЄС може зникнути.

Крістоф Хойсген вступив на дипломатичну службу у 1980 році. У 2005 році він став радником із зовнішньої політики Ангели Меркель, яка обіймала посаду канцлера Німеччини, обіймаючи натомість посаду заступника міністра глави МЗС. З 2017 до 2021 року дипломат був постійним представником ФРН у Раді безпеки ООН. 2022 року Хойсген очолив Мюнхенську конференцію з безпеки.